Druhá šanca zažije nečakný zvrat.TV Markíza
StoryEditor

Čaká nás nečakaný zvrat. Do Druhej šance sa vrátia herci Adam Bardy a Viktor Ibara

07.10.2024, 09:21
Autor:
michmich

V šiestej epizóde tretej série tohto úspešného seriálu si zahrá epizódnu postavu pacienta aj Oliver Oswald, bývalá tínedžerská hviezda seriálu Oteckovia.

V pondelok, 7.10. odvysiela o 20:40 hodine Televízia Markíza šiestu epizódu tretej série seriálového hitu Druhá šanca, pričom okrem riešenia zdravotného problému nového pacienta, sa postavy seriálu (kvôli vracajúcim sa spomienkam Doka) vrátia retrospektívne o niekoľko rokov dozadu. A to tvorcom seriálu otvorilo dvere k tomu, aby dokázali vrátiť do deja dve lekárske postavy, ktoré v úspešnom seriálovom počine už nehrajú a jedna z nich dokonca v druhej sérii už umrela. 

image

Aj Viktor Ibara zažije návrat do Druhej šance a to vďaka retrospektívnym záberom.

TV Markíza
Už v predchádzajúcich sériach vďaka svojím vynikajúcim výkonom hviezdili špičkoví herci – Ján Koleník, Sarah Arató, Lívia Bielovič, Filip Šebesta, Filip Tuma či Karol Tóth a a hrajú svoje postavy aj v aktuálnej tretej sérii. V nej k nim pribudli "nováčikovia" vrchná sestra v podaní Zuzky Porubjakovej, či trojica mladých lekárov, ktorých stvárňujú Adela Dukátová, Dorota Hrnčiarová a Juraj Kočí, ale dokonca aj Jozef Vajda ako intrigánsky profesor Pavlovič.

Návrat hviezd

image

Adam Bardy si znovu obliekol lekársky plášť v druhom seriálom počine.

TV Markíza
Jednou z hlavným hviezd prvej série Druhej šance bol aj Adam Bardy, ktorý stvárňoval sympatického lekára Šimona Bartoša – odborníka na radiológiu a diagnostiku. Preto bol pre mnohých divákov obrovský šok, keď na začiatku druhej série zistili, že jedna z najobľúbenejších postáv v seriáli končí - Šimon v podaní Adama Bardyho sa nakazil koronavírusom a zomrel. Diváci si tak mysleli, že sa s postavou Šimona Bartoša nadobro ľúčia. Ale už v tretej sérii nastane veľký zvrat. Postava, ktorú hral populárny Adam Bárdy neožije, ale zahrá si v spomienkach z minulosti.  

image

Dvaja sympatickí herci hlásia návrat do seriálu Druhá šanca.

TV Markíza
"Mnoho divákov sa pýtalo, prečo musel Šimon zo seriálu odísť. Druhá šanca je slovenskou adaptáciou talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani a v pôvodnej predlohe postava Lorenza Lazzariniho, v slovenskej verzii Šimon Baroš, v druhej sérii zomiera. Hlavným dôvodom konca tejto postavy bolo to, že taliansky herec Gianmarco Saurino sa rozhodol odísť zo seriálu," prezrádza PR manažérka TV Markíza Alexandra Hrušková.

image

Epizódnu postavu pacienta si v šiestej epizóde zahral mladý herec Oliver Oswald.

TV Markíza
Adam Bardy sa však objaví aj v tretej sérii Druhej šance a to konkrétne v retrospektívnych scénach, ktoré vracajú dej do roka 2019 – diváci tak budú mať možnosť vidieť, čo sa vtedy dialo na oddelení internej medicíny a aké boli začiatky vzťahu Júlie, v hereckom podaní Sarah Arató a primára Andreja Fabiána, ktorého svárňuje Ján Koleník. 

image

Adam Bardy sa vracia do Druhej šance aj keď jeho postava zomrela už úvodom druhej série.

TV Markíza
Adam Bardy však nebude jediná postava, ktorá sa do seriálu vráti. V šiestej epizóde tretej série sa v scénach z minulosti objaví aj Victor Ibara, ktorý hral v prvej a druhej sérii stážistu Gabriela. Ten sa postupne zbližoval s kolegyňou Lujzou (Barbora Bezáková) a druhá série Druhej šance sa končila práve dojímavými zábermi z ich svadby.

image

Viktor Ibara.

TV Markíza
Tak ako v talianskej predlohe, aj v slovenskom seriáli odchádzajú Lujza s Gabrielom do zahraničia, kde pôsobia ako lekári a tak už nie sú súčasťou tému na internom oddelení Nemocnice Bezručova. Gabriel sa však v najbližšej epizóde objaví v retrospektívnych záberoch spred piatich rokov – bude si musieť poradiť nielen s tvrdohlavou pacientkou, ale aj so svojimi citmi.

Nový zamotaný prípad pacienta

image

„Účinkovanie v Druhej šanci bolo pre mňa výnimočné najmä vďaka tým ľuďom, ktorí boli na nakrúcaní," hovorí Oliver Oslwald.

TV Markíza
No tvorcovia seriálu nenechali dej šiestej epizódy len na retrospektívnych záberoch, ale riiešli aj aktuálny prípad pacienta. A úlohu pacienta dramaturgia seriálu zverila do rúk herca Olivera Oswalda, ktorého si môžete pamôtať zo seriálu Oteckovia, kde hral tínedžera Lukiho.

image

Nevlastného brata Tomáša si zahrá herec Matej Babej.

TV Markíza
V Druhej šanci stvárni mladého pacienta Igora, ktorý sa ocitá na oddelení internej medicíny v Nemocnice Bezručova po tom, ako mu prišlo nevoľno a spadol z nákladného auta. Igor postupne zisťuje, že potrebuje nahliadnuť do svojej minulosti a pochopiť ju správne, ak chce žiť lepšiu budúcnosť – nedokáže to  však sám a bez pomoci...

image

Epizódnu postavu pacienta si v šiestej epizóde zahral mladý herec Oliver Oswald.

TV Markíza
A čo povedal Oliver Oswald o účinkovaní v Druhej šanci? „Účinkovanie v Druhej šanci bolo pre mňa výnimočné najmä vďaka tým ľuďom, ktorí boli na nakrúcaní. Už dlho som nezažil takú brutálnu atmosféru na pľaci, aj produkcia sa o nás krásne postarala. Mali sme tam jednu scénu, keď som ležal na lôžku a kamera bola nastavená iba na Janka Koleníka, snažili sme sa ho rozosmievať, ale je to profík, takže to zvládol na jednotku,“ hovorí s potmehúdskym úsmevom Oliver Oswald

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:27