Hostia štyroch víkendových politických diskusií.archív
StoryEditor

Víkendové diskusie: o výpovediach lekárov aj hodnotenie roku vlády Roberta Fica

25.10.2024, 19:37
Autor:
michmich

Témou politických relácií bude aj situácia v koalícii. Tá sa zaoberá odchodom troch členov okolo poslanca Rudolfa Huliaka z poslaneckého klubu SNS a neštandardná Ficova záchrana, aby tento klub nezanikol.

image

Sobotné dialógy.

archív
Sobotné dialógy

Kedy: sobota 26. októbra 2024 od 12:10 hodiny

Kde: Rádio Slovensko a vo vysielaní RTVS :24

Moderuje: Matej Baránek

Hostia diskusie: podpredseda NR SR zo strany Hlas-SD Peter Žiga a podpredseda hnutia KDH Viliam Karas. 

Okruhy a témy diskusie: aktuálna politická situácia, hodnotenie roku štvrtej vlády Roberta Fica, dianie v rezorte zdravotníctva ale aj zahraničná politika a EÚ.

image

V politike.

archív
V politike

Kedy: v nedeľu 27. októbra 2024 od 11:00 hodiny

Kde: ta3

Moderuje: Braňo Kráľ 

Hostia diskusie: , podpredseda vlády, minister životného prostredia a nominant SNS Tomáš Taraba a poslankyňa NRSR, podpredsedníčka klubu strany PS Zuzana Mesterová

Okruhy a témy diskusie: Rok od podpisu programového vyhlásenie vlády, čo z neho vláda uz stihla splniť, ako bude fungovať koalícia po odchode poslancov okolo R. Huliaka v parlamente, Hlas chce mat predsedu NRSR do konca roka, premiér to tak optimisticky nevidí. Ale aj minimálna mzda sa bude zvysovať. Aké budú dopady na rast ekonomiky, životnej úrovne, rozpočet. Peter Kotlár s vačšémi právomocami a vyšetrovacia komisia ministra vnútra M.Š. Eštoka k prevereniu pandémie. Zhodnotia aj to ako ministerstvo kultúry prepúšťa zamestnancov a pripravuje nové znenie štátnej hymny.

image

O 5 minút 12.

archív
O 5 minút 12

Kedy: v nedeľu 27. októbra 2024 od 11:55 hodiny

Kde: Jednotka a vo vysielaní RTVS :24

Moderuje: Marek Gudiak

Hostia diskusie: podpredseda vlády a minister obrany SR za stranu Smer-SD Robert Kaliňák a poslanec NR SR a podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Tomáš Valášek. 

Okruhy a témy diskusie: výročie vládnutia a aktuálna politická situácia, vývoj vojny na Ukrajine a možnosti jej ukončenia, stav a potreby slovenskej armády v kontexte bezpečnostnej situáci, ale aj riešenie nelegálnej migrácie.

image

Na telo.

archív
Na telo

Kedy: v nedeľu 27. októbra 2024 od 13:00 hodiny

Kde: TV Markíza

Moderuje: Karolína Lacová

Hostia diskusie: podpredseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a predseda PS Michal Šimečka

Okruhy a témy diskusie: 

Blíži sa prvé výročie štvrtej vlády Roberta Fica, čo prináša priestor na zhodnotenie jej doterajšieho fungovania, vrátane prijatých ekonomických opatrení a konsolidačných krokov. Koalícia sa aktuálne zaoberá odchodom troch členov z poslaneckého klubu SNS, do ktorého musel neštandardne prestúpiť poslanec Smeru-SD Dušan Muňko, aby nezanikol. A rieši sa tiež odvolávanie ministerky kultúry aj ministrov spravodlivosti a vnútra. Zároveň, parlament stále nemá svojho predsedu. Ministerstvo vnútra zriaďuje policajný tím, ktorý sa má zaoberať vyšetrovaním pandémie. V zdravotníctve naďalej rezonuje správa splnomocnenca vlády Petra Kotlára a hrozba hromadného odchodu lekárov z nemocníc.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. október 2024 19:51