V úlohe nekompromisného, no zároveň charizmatického šéfkuchára sa predstaví Jan Punčochář.
StoryEditor

Keď pečie celé Slovensko hľadá najlepšieho cukrára, tak kuchára odhalí Hell´s Kitchen

25.08.2025, 14:56
Autor:
michmich

Pekelná kuchyňa prichádza na Markízu: Hell’sKitchen Česko už od 31. augusta každú nedeľu podvečer. Divákov čaká špičková gastronómia, dramatické výzvy a emócie, ktoré preveria nielen profesionálnych kuchárov, ale aj odvážnych amatérov. No a Pečie celé Slovensko a Hell´s Kitchen spája aj totožný účinkujúci.

Na obrazovky televízie Markíza prichádza kulinárska reality šou, akú slovenskí diváci ešte nevideli. Hell’s Kitchen Česko odštartuje už v nedeľu 31. augusta o 17:10 hodine a pravidelne sa bude vysielať každú nedeľu podvečer. Diváci sa môžu tešiť na špičkovú gastronómiu, ostré súboje v kuchyni, dramatické momenty aj poriadnu dávku emócií.

image

V úlohe nekompromisného, no zároveň charizmatického šéfkuchára sa predstaví Jan Punčochář a moderátorom bude český zabávač Martin Hranáč.

V úlohe nekompromisného, no zároveň charizmatického šéfkuchára sa predstaví Jan Punčochář, ktorý si pre súťažiacich pripravil na každý večer iné náročné menu – vrátane receptov, ktoré sú prierezom jeho hviezdnej kariéry. Bude pozorne sledovať, ako si súťažiaci počínajú v kuchyni, ako zvládajú prácu pod tlakom a v náročných podmienkach. Na konci kulinárskej cesty čaká na víťaza prestížna odmena – 2,5 milióna českých korún a miesto v Punčochářovej novej reštaurácii Šnycl v Prahe.

Slovenská stopa v pekelnej kuchyni

Medzi 17 odvážlivcami sa predstaví aj Slovák Patrik Kolár (32), rodák z Trenčianskej Turnej, ktorý už divákov zaujal v populárnej pekárskej súťaži Pečie celé Slovensko. Tentokrát však zabojuje nielen so sladkými receptami, ale aj s náročnými gastronomickými výzvami. V Prahe pracuje ako mzdový účtovník, no varenie a pečenie sú jeho veľkou vášňou – občas dokonca brigádne pečie v pekárni. V sladkej pekárskej šou sa mu vyhrať nepodarilo, ako sa mu mudel dariť v pekelnej kuchyni? 

image

Medzi 17 odvážlivcami sa predstaví aj Slovák Patrik Kolár (32), rodák z Trenčianskej Turnej, ktorý už divákov zaujal v populárnej pekárskej súťaži Pečie celé Slovensko.

„Varenie je pre mňa radosť aj výzva. Do Hell’s Kitchen som sa prihlásil, pretože chcem posunúť svoje hranice a naučiť sa niečo nové. Je to obrovská skúsenosť a ja výzvy jednoducho milujem. Viem o sebe, že nie som najlepší v práci pod tlakom, mám slabší časový manažment a stres zvládam ťažšie. Práve preto verím, že mi súťaž pomôže viac sa ukotviť a zostať pevne nohami na zemi aj v náročných chvíľach,“ hovorí Patrik Kolár. „Dúfam, že sa mi v Hell’s Kitchen podarí dostať čo najďalej, pretože varenie naozaj milujem – robím ho srdcom a vždy ma nesmierne baví,“ dodáva.

Formát, aký tu ešte nebol

Sedemnásť odvážlivcov vstúpilo do kuchyne plnej emócií, ambícií a ohňa. Na ceste za víťazstvom čelia tým najnáročnejším výzvam, ktoré si pre nich pripravil šéfkuchár Jan Punčochář. Kto neuspeje, vypadáva. Len tomu najlepšiemu sa splní sen – postaví sa po boku Jana Punčochářa v jeho novej reštaurácii a získa 2,5 milióna českých korún.

image

Patrik Kolár, rodák z Trenčianskej Turnej, sa predstavil pred dvoma rokmi v populárnej pekárskej súťaži Pečie celé Slovensko.

Hneď od prvých momentov varenia im ide o všetko, pretože miesto je len pre 16 z nich. V náročnom večernom servise potom musia obslúžiť 40 hostí, pre ktorých varia najslávnejšie jedlá Jana Punčochářa. Podarí sa aspoň jednému tímu dokončiť túto náročnú prvú zmenu a uspokojiť vysoké nároky známeho šéfkuchára?

Výraznú úlohu v rámciformátu zohrajú kapitáni tímov a „žolíci“, ktorí do súťaže vstúpia až v jej priebehu. V roli majordóma a šéfa reštaurácie sa predstaví Martin Hranáč, známa tvár z reality šou, ktorý úspešných súťažiacich odmení špeciálnymi zážitkami.

Pekelná kuchyňa nebude jednoduchá

Jan Punčochář je renomovaný český šéfkuchár s bohatou medzinárodnou kariérou. Vlastní už dve úspešné reštaurácie a preslávil sa aj ako porotca v populárnej šou Master Chef Česko. Jeho špecialitou je moderná európska kuchyňa s dôrazom na precíznosť, kreativitu a kvalitu surovín.

image

Jakub Hranáč sa známym stal vďaka účasti v reality šou Vyvolení, neskôr si udržal popularitu na sociálnych sieťach.

„Môžem prezradiť, že varenie rozhodne nebude jednoduché. V každej epizóde čaká súťažiacich iné menu. Diváci sa môžu tešiť na francúzsku či taliansku kuchyňu, finediningovú večeru, menu zostavené zo sladkovodných rýb alebo fúziu ázijskej a českej kuchyne. Bavilo ma aj to, že súťažiaci dostanú recepty, ktoré sú prierezom mojej kariéry,“ hovorí moderátor a šéf pekelnej kuchyne Jan Punčochář a dodáva: „Na jeseň otváram novú reštauráciu Šnyclv pražskej štvrti Anděl a práve v tomto podniku dostane víťaz či víťazka ponuku pracovať. Bude mať možnosť byť pri samotnom otvorení a zavádzaní úplne nového konceptu.“

Hell’s Kitchen Česko sľubuje divákom nielen napínavú šou plnú dramatických momentov, ale aj inšpiráciu a pohľad do sveta profesionálnej gastronómie. Každá epizóda prinesie nové zvraty, napätie a emócie a divákov nakazí vášňou pre varenie.

image

V úlohe nekompromisného, no zároveň charizmatického šéfkuchára sa predstaví Jan Punčochář a moderátorom bude český zabávač Martin Hranáč.

O formáte Hell’s Kitchen

Formát Hell’s Kitchen vznikol vo Veľkej Británii v roku 2004 a jeho americká verzia so šéfkuchárom Gordonom Ramsayom sa stala celosvetovým fenoménom. Od svojho vzniku sa úspešne adaptoval vo viacerých krajinách a dodnes patrí medzi najúspešnejšie kulinárske reality šou na svete. Aj českí diváci program poznajú, keďže prvý ročník na obrazovkách českej TV Nova odštartoval už minulý rok. Charakteristický je náročnými kulinárskymi výzvami, prácou pod obrovským tlakom a večerným servisom pre hostí, kde sa ukáže, kto naozaj patrí do profesionálnej gastronómie. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. december 2025 17:17