Objavte nové obchodné príležitosti. ExpandujteExpandeco
StoryEditor

Objavte nové obchodné príležitosti. Expandujte

10.11.2021, 23:00
Podnikanie v segmente e commerce má stále rastúci trend. Niet sa však čomu čudovať, nákupov na internete pribúda a ich obľúbenosť sa stále zvyšuje. Nárast je preukázateľný naprieč všetkými krajinami a vďaka nemu vznikajú aj nové možnosti a kategórie, po ktorých vzniká dopyt.

Ak hľadáte pre svoje podnikanie nové príležitosti, prípadne ste narazili na limity domáceho trhu, logickým krokom je expanzia eshopu. Pri správnej realizácií dokáže vášmu podnikaniu priniesť aj násobne vyšší počet potencionálnych zákazníkov, čo sa okrem zvýšenia ziskov podpíše aj na vašej vyššej konkurencieschopnosti. Pre úspešnú expanziu je však potrebné vybrať správny trh, ktorý bude vhodný pre vaše podnikanie. Vyžaduje to znalosť nového trhu a lokalizáciu eshopu. Každý trh je špecifický, ponúka iné benefity a úskalia, preto pri jeho výbere nestavte iba na intuíciu.

Ako vybrať trh vhodný pre môj eshop?

V úvode je dôležité urobiť prieskum trhu, ktorý vám poskytne potrebné informácie na vypracovanie základného strategického plánu. Informácie sú dôležitým ukazovateľom, či môže byť vaša expanzia úspešná. Poskytne celkový prehľad o danom trhu, odkryje potenciál, slabiny a definuje konkurenciu. Okrem prieskumu trhu a spotrebiteľského správania je potrebné zmapovať administratívne a legislatívne pravidlá štátu expanzie. Pri tvorbe stratégie je nutné myslieť aj na nemenej dôležité procesy, akými sú zákaznícky servis, preklady, reklamácia tovaru, spôsoby platby, reverzná logistika, lokálna adresa alebo založenie bankového účtu. Aby vaša expanzia bola úspešná, je dôležité minimalizovať možné riziko, správne zacieliť komunikáciu, a tak osloviť cieľové publikum na novom trhu.

Expanzia je komplexný proces, ktorý vyžaduje dlhú a odbornú prípravu. Spoločnosť Expandeco má dlhoročné skúsenosti s expanziou eshopov do zahraničia. Posuňte svoje podnikanie opäť o level vyššie a rozšírte svoj online biznis za hranice. Región CEE má obrovský potenciál a bude tomu tak aj v najbližších rokoch.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:20