Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJTA3
StoryEditor

Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJ

27.01.2022, 23:00
Nezávislá spoločnosť MEDIAN SK pre prieskum trhu, médií, verejnej mienky a vývoj analytických a marketingových softvérov, ktorá realizuje všetky typy kvalitatívnych a kvantitatívnych prieskumov trhu, uverejnila najnovšiu analýzu dát z Prieskumu MML - TGI ®.

Prieskum verejnej mienky, zameraný na spravodajstvo v slovenských televíziách, sa realizoval v termíne 21. 6. až 12. 9. 2021 kvótnym výberom a zúčastnilo sa ho 2 077 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Všetci respondenti prieskumu odpovedali na otázku: „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie  spravodajstvo?“. Respondent mohol v dotazníku označiť iba jednu odpoveď – jednu televíziu.

Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJ Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJ TA3

Televízia TA3 sa umiestnila s percentuálnym podielom 20,4 % na druhom mieste za RTVS (24,3 %). Tretie najobjektívnejšie spravodajstvo má podľa prieskumu TV Markíza (20 %). V minulej vlne obsadila televízia TA3 tretiu pozíciu.

Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJ Televízia TA3 opäť boduje v objektívnosti. Predbieha Markízu aj JOJ TA3

Televízia TA3 má najobjektívnejšie spravodajstvo aj podľa agentúry Reuters

Prestížny Inštitút Reuters na Oxfordskej univerzite robil aj minulý rok prieskum najdôveryhodnejších médií. Výskumníci oslovili takmer 100-tisíc ľudí zo 46 krajín sveta. Opýtaní na Slovensku uviedli, že najviac dôverujú televízii TA3, a to až 65 % ľudí. Prieskum tiež ukázal, že v čase pandémie a globálnej krízy chcú ľudia najmä správy od nestranných a objektívnych médií, ktorým musia veriť.

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:46