Tablety ako šité pre kreatívcov: Samsung predstavil tri novinkySamsung
StoryEditor

Tablety ako šité pre kreatívcov: Samsung predstavil tri novinky

23.02.2022, 23:00
Samsung rozšíril sériu Samsung Galaxy o tri nové tablety Tab S8 s prevratnými parametrami aj funkciami. Kraľuje im verzia Ultra s najväčším displejom v histórii značky. Pri predobjednávkach sa teraz môžete tešiť aj na užitočné bonusy.

Mohol by byť vaším hlavným pracovným nástrojom tablet? Nová séria tabletov Samsung Galaxy Tab S8 spája prednosti mobilov, s ktorými má značka bohaté skúsenosti, a pohodlia práce s počítačom.

Tenké, ale odolné telo z pevného hliníka Armor Aluminum je pripravené na každodennú záťaž. Oproti predchádzajúcej sérii je až o 30 percent odolnejšie proti poškriabaniu a o 40 percent proti ohnutiu.

Popri tabletoch Tab S8 a S8+ si špeciálnu pozornosť zaslúži Tab S8 Ultra s obrím displejom s uhlopriečkou 14,6 palcov, ktorou konkuruje bežným laptopom. Skvelý pomer tela a displeja zabezpečuje najtenší rámček v histórii značky – len 6,3 milimetra.

Zaujímavosťou je, že Samsung pri výrobe Galaxy Tab S8 sčasti použil materiály, ktoré pôvodne pochádzajú z vyradených rybárskych sietí, čím chce prispieť k opätovnému využitiu a recyklácii materiálov.

Do záberu sa zmestia aj kolegovia

Videohovorom sa už v práci nevyhneme. Tablety Tab S8 sú preto vybavené na prednej strane dvoma ultraširokouhlými fotoaparátmi s rozlíšením 4K. Inteligentná technológia Auto Framing zas vo videohovore automaticky nastaví najvhodnejšiu kompozíciu a ostrenie. Keď sa kolega v zasadačke spoza vás pripojí k hovoru, zariadenie to rozpozná a prispôsobí záber.

O dobrý zvuk aj v open-space office sa starajú tri mikrofóny s technológiou tlmenia okolitého hluku. Smerom k vám to je zas štvorica reproduktorov s technológiou Dolby Atmos®.

Tablety ako šité pre kreatívcov Tablety ako šité pre kreatívcov Samsung

Kreslenie či úprava videí priamo v tablete

Základné balenie všetkých troch verzií Galaxy Tab S8 obsahuje aj vylepšené dotykové pero S Pen. Poteší najmä rýchlejšia odozva než u jeho predchodcov. Práca s ním sa verne podobá písaniu či kresleniu perom na papier, dokáže teda nahradiť alebo zastúpiť aj grafický tablet. 

Samsung so spoločnosťou Clip Studio Paint premenili tablet aj na maliarske plátno. Smartfónom poslúži ako digitálna farební paleta a stylus S Pen ako štetec. Onedlho bude k dispozícii aj špičkový grafický program LumaFusion, s ktorým možno 4K videá upraviť v profesionálnej kvalite priamo na tablete. Aj s tým pomôže S Pen.

Hladký flow

Robiť na tablete viac vecí naraz nikdy nebolo jednoduchšie. Veľký displej ľahko rozdelíte na viac okien, ktorých veľkosť sa dá meniť, vďaka čomu medzi jednotlivými aplikáciami netreba prepínať. Na jedinej obrazovke môžete napríklad v jednom okne kontrolovať reporty a v druhom podľa nich rovno upravovať prezentáciu.

Tablety Galaxy Tab S8 v ekosystéme Galaxy  jednoducho prepoja s počítačom či smartfónom. Napríklad si nápady a inšpirácie poznačíte S Penom na tablete Galaxy Tab S8 vo vylepšenej aplikácii Samsung Notes, no kedykoľvek si ich ľahko pozriete v smartfóne.

Majitelia počítačov Galaxy PC si môžu z tabletu Galaxy Tab S8 urobiť druhý počítačový monitor s dotykovým ovládaním. S vylepšeným režimom Samsung DeX sa zas tablet prepne do podoby, ktorá pripomína bežný počítač. 

Tablety ako šité pre kreatívcov Tablety ako šité pre kreatívcov Samsung

Batéria potiahne aj smartfón

Špičkový výkon na prácu aj zábavu zabezpečuje bleskurýchly 4 nm procesor, najvýkonnejší v celej doterajšej sérii. Všetky tri modely majú dostatočne veľkú pamäť a úložný priestor, ktorý možno ešte rozšíriť až na 1 TB pomocou pamäťovej karty.

Okrem rýchlej Wi-Fi 6E slobodu poskytujú 5G verzie, čiže pracovať môžete aj v teréne. Inteligentná batéria to zvládne, pretože vydrží celý deň a zvládne niekoľko hodín prehrávania videa. Rýchle dobíjanie s 45 W ju nabije naplno za 80 minút. Dokonca môže poslúžiť aj ako powerbanka pre smartfón série Galaxy S22, stačí ich prepojiť USB-C káblom.

Predobjednávky s bonusmi

Tablety Galaxy Tab S8, S8+ a S8 Ultra sa na Slovensku začnú predávať 25. februára 2022, pri niektorých verziách si na ne bude treba počkať do konca marca. Cenové rozpätie rôznych variantov sa začína na 749 € a môže sa vyšplhať na 1399 € za najexkluzívnejší model s 5G pripojením. 

K predobjednávkam pribalí Samsung bonus v hodnote až 349 €, ktorým je ochranný kryt s klávesnicou, v prípade modelu Ultra aj s touchpadom. Stačí si nové zariadenie Galaxy Tab S8, S8+ alebo S8 Ultra predobjednať do 24. februára 2022 alebo do vypredania zásob cez e-shop samsung.sk, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky. 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:04