StoryEditor

Tajomstvo úspechu najlepšieho kolagénu: len kvalitný produkt vybuduje stálu klientelu

18.03.2024, 00:00

Trh s výživovými doplnkami je presýtený množstvom značiek. Popri farebných a umelo dochutených kolagénových doplnkoch však už deväť rokov vyniká známa česká značka Inca Collagen, ktorú nezlomili ani krízové obdobia. Čo za týmto úspechom stojí? Rozhodne je to aj osobnosť zakladateľky Romany Ljubasovej, ktorá v tejto značke nevídaným spôsobom spojila úprimnú pomoc ľuďom s vynikajúco fungujúcim biznisom.

Inca Collagen je jedným z prvých morských kolagénov, ktorý prišiel na náš trh a stále sa mu darí, hoci sa jeho zloženie a výroba nemení. Čoraz viac zákazníkom pomáha k zdravšej a krajšej pleti, pevnejším nechtom a hustejším vlasom, pomáha udržiavať pohybový aparát bez bolestí a podporuje štruktúru chrupaviek, kostí a všetkých spojivových tkanív v tele. Tým pádom prispieva k zlepšeniu kvality života, či už po stránke sebavedomia, alebo fyzickej kondície.

Inca Collagen zaznamenáva rovnaký úspech na českom a slovenskom trhu, ktoré spolu tvoria 80% obratu. Zvyšných dvadsať percent pokrývajú krajiny EÚ a zvyšku sveta. A pravidelne vyhráva aj v testoch recenzných portálov či rebríčkoch obľúbenosti. Jednotka na trhu má už viac než 250-tisíc spokojných a najmä stálych zákazníkov

Tieto pevné korene vytvorené vernými zákazníkmi držia značku na výslní. Vďaka nim zvládli aj také krízové obdobia, ako pandémia či nepokoje vo svete. “Ľudia sa začnú zbavovať vecí, ktoré nepotrebujú. A my sme obstáli, čiže ľudia majú potrebu, aj keď sa všetko naokolo otriasa, tak Inca Collagen patrí do pevného rozpočtu, s ktorým hospodária. To z nás robí kvalitnú značku, ale taktiež nám to dáva obrovský záväzok,” argumentuje riaditeľka a zakladateľka Inca Collagen Romana Ljubasová.

image

Romana Ljubasová, zakladateľka a majiteľka Inca Collagenu

Inca Collagen

Spokojnosť zákazníka si napríklad šéfka Romana stráži aj pomocou osobného kontaktu. Obsluhuje totiž zákaznícku linku, kam volajú ľudia s dôležitými otázkami týkajúcimi sa kolagénu. Takáto starostlivosť dobre ladí v spojení s  fungujúcim e-shopom a premysleným marketingom. No nad tým všetkým stojí primárne kvalita samotného produktu, na ktorú sú zákazníci zvyknutí. “Keď im splníme očakávania, ktoré sme sľubovali v reklame, potom je to v poriadku a stávame sa pevnými, a vtedy nás ľudia nevyradia, keď príde kríza,” hovorí Romana Ljubasová. A to aj napriek tomu, že ide o jeden z drahších kolagénov.

Precízna výroba prináša maximálne účinky

Tajomstvom obľúbenosti tohto českého morského kolagénu je vysoká kvalita, vychádzajúca z dôslednej výroby zameranej na zachovanie bioaktivity. Kolagén získavajú výrobcovia z vedľajších produktov dobytka alebo rýb, cieľom je rozštiepiť ho na malé peptidy, keďže molekula kolagénu je priveľká na to, aby ju ľudský organizmus vstrebal tráviacim systémom. V prípade teplokrvných živočíchov často využívajú aj tepelné úpravy. Vplyvom tepla však môže dochádzať k denaturácii molekúl kolagénu, čím sa výrazne znižuje účinok peptidov.

Inca Collagen naopak štiepi molekuly kolagénu za studena pomocou enzýmov, pretože ide o morský kolagén, ktorý nevyžaduje tepelnú úpravu. Špecifickým štiepením vznikajú totožné peptidy so zachovanou štruktúrou helisy, ktorá je znakom ich bioaktivity. Znamená to, že takéto kolagénové peptidy ľudské telo rozpozná a môže ich využiť. Navyše Inca Collagen nevyužíva žiadne arómy a príchute, ktoré majú maskovať chuť kolagénu. Je to 100% čistý mikronizovaný kolagén z rýb vo forme prášku, ktorý vďaka tomu môže prinášať účinky.

Práve toto je originálna podoba kvalitného morského kolagénu, ktorý Romana objavila v Thajsku počas dovolenky. Po rokoch pôsobenia vo sfére zdravotníctva a vymáhania odškodného pre klientov po vážnych nehodách, bol práve toto ten smer, ktorý jej dával zmysel. “Chcela som, aby vzniklo niečo, čo nesie ten odkaz pomáhania ľuďom, ale aby ma to zároveň nestálo toľko energie, síl a zdravia,” vysvetľuje.

Nielen ženy pociťujú skvelý vplyv Inca Collagen na krajšiu pleť, nechty a vlasy. Pomáha každému, kto má náročný životný štýl, od profesionálnych športovcov, cez manuálne pracujúcich, až po vyťažených manažérov so stresujúcim zamestnaním spojeným s častým sedením na konferenciách a meetingoch. Inca Collagen je totiž trojzložkový a vďaka obsahu troch najdôležitejších typov kolagénu pokrýva potreby pokožky, vlasov, nechtov, ako aj celého pohybového aparátu, tkanív a slizníc. Kolagén potrebujeme všetci bez ohľadu na pohlavie či profesiu. “Kupujem si ho už niekoľko rokov, hlavne kvôli problémom s kĺbami, a musím len chváliť… a zlepšil sa mi aj stav vlasov, nechty, pokožka,” píše v recenzii zákazníčka Karin.

“Po dlhom váhaní som sa tiež dala na Inca Collagen a veľmi milo ma prekvapil. Odvtedy mi nepukajú kosti, kĺby nebolia a zastavilo sa mi aj vypadávanie vlasov po kovide.” Zákazníčka Petra Daniško

Dôležitým detailom je aj to, že značka prezentuje len tie účinky, ktoré môže reálne kolagén priniesť. Na rozdiel od iných nepropaguje mýty o kolagéne, ktoré nezodpovedajú reálnym účinkom. Kolagén napríklad neodstráni celulitídu, ani bruško po pôrode. Dokáže však pri dlhodobom užívaní pekne sceliť rany na pokožke a spevniť ju, čím môže byť dobrým pomocníkom popri pravidelnom cvičení.

image
Inca Collagen
menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 18:43