fullempty/stock.adobe.com
StoryEditor

Tvorba faktúr: zadarmo a do 5 kliknutí

13.03.2024, 00:00

Zabudnite na zdĺhavé vypĺňanie položiek, overovanie spoľahlivosti platiteľov DPH v registroch alebo export faktúr z Excelu do PDF. Nezáleží na tom, či fakturujete v eurách alebo korunách, vyrábate stoly, riešite projekty na zákazku, alebo zvažujete kariéru v online marketingu. Inteligentný fakturačný program vám uvoľní ruky a dodá istotu, že máte faktúry v poriadku.

Fakturácia do minúty? Jasné, to zvládnete

Tvorba faktúr v inteligentnej aplikácii vyžaduje len pár kliknutí. Zadáte IČO zákazníka, pridáte fakturovaný tovar alebo služby a o zvyšok sa postará program. Či už ide o triviálne úlohy ako súčet celkovej sumy, doplnenie fakturačných údajov protistrany a výpočet DPH, alebo zložitejšie prevody cien do iných mien podľa aktuálneho kurzu Národnej banky Slovenska.

Pre stálych zákazníkov vytvoríte faktúru ešte rýchlejšie

Opakujúcich sa zákazníkov a často fakturované položky uložte do adresára a cenníka fakturačnej aplikácie. Keď budete vystavovať ďalšiu faktúru, len vyberiete údaje zo zoznamu, stlačíte tlačidlo Odoslať a faktúra už mieri k zákazníkovi.

Ak sa chcete s fakturáciou pohrať, nastavte si aj šablóny e-mailov – napríklad podľa zákazníckych segmentov. Každý z vašich zákazníkov tak dostane faktúru „zabalenú“ v emaili, v ktorom mu poďakujete, alebo ho požiadate o spätnú väzbu.

Šikovné automatizácie vo vašich službách

Fakturačnú aplikáciu jednoducho prepojíte s e-shopom alebo bankou. Vďaka tomu sa faktúra vytvorí a pošle automaticky hneď po objednávke (a zároveň sa zmení počet kusov tovaru na sklade), alebo sa okamžite dozviete, že vám dorazila platba na účet.

Automatizovať môžete aj upomienky. V prípade, že vám zákazník zabudne zaplatiť, fakturačná aplikácia sa mu sama po niekoľkých dňoch pripomenie – pokojne aj opakovane, záleží na nastavení.

Doklady vždy v súlade s paragrafmi

Živnostník musí poznať platné predpisy. Prečo si však zaťažovať hlavu s paragrafmi, ktoré za vás postráži kvalitná fakturačná aplikácia. Už nemusíte hľadať platné vzory faktúr do Wordu alebo Excelu, pretože všetky legislatívne zmeny sledujú špecialisti (daniari, právnici a i.), ktorí sa na vývoji fakturačnej aplikácie podieľajú.

Vďaka tomu máte istotu, že:

  1. používate správnu šablónu s aktuálnymi sadzbami DPH
  2. a na faktúre nechýbajú povinné údaje.

Faktúry pôsobia reprezentatívne

Dojem zo spolupráce so SZČO dotvorí aj vzhľad jeho faktúry. Vo fakturačnom programe si vyberiete hneď z niekoľkých šablón tak, aby doklad zodpovedal vašim farbám, obsahoval logo, prípadne aj podpis.

Dobrá správa znie, že s programom iDoklad môže byť tvorba faktúry zdarma. Najprv si na 30 dní vyskúšate, ktoré funkcie naozaj potrebujete a potom sa rozhodnete, či vám stačí fakturácia zadarmo, alebo zaplatíte zopár eur mesačne za fakturovanie bez obmedzení.

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 07:21