StoryEditor

Hosťovská izba má využitie aj bez hostí

28.09.2021, 00:00
Máte doma izbu navyše, ktorá nemá svoje primárne využitie a len v nej skladujete nepotrebné veci? Čo keby ste jej dali nový význam, upratali všetko, čo nepoužívate a zariadili ju pre hostí?

Ak disponujete voľnou izbou vo svojej domácnosti a často sa u vás striedajú návštevy zďaleka, ktoré potrebujú ostať aj na noc, premeňte ju do hosťovskej izby a využívajte ju zároveň aj bez hostí. Hosťovská izba môže slúžiť zároveň ako menšia pracovňa, kde si splníte vaše občasné pracovné povinnosti a budete mať všetko po ruke.

Čo ako hosť potrebujete?

Zamyslite sa nad tým, že keď idete niekde na návštevu s nutnosťou prenocovania, čo vlastne v izbe potrebujete mať. Hlavná položka je, samozrejme, posteľ. Nemusíte však hneď kupovať bežný rám s roštom a matracom, stačiť vám tu bude aj rozkladacia pohovka, ktorá nebude zaberať príliš veľa miesta. Rozkladacie modely pohoviek nie sú síce určené na každodenné prespávanie, no pri príležitostnom použití sú úplne dostačujúce a rozložíte ich za pár minút, čím vytvoríte pohodlné lôžko pre hosťa.

Do hosťovskej izby sa hodí aj menší televízor, kde si môže návšteva pozrieť svoj program bez toho, aby vás rušila, prípadne ak vy už idete spať, tak hosť si môže ešte niečo v televízii pozrieť. Rovnako tak ráno si môže pred vstávaním z postele pozrieť nejaké vysielanie bez toho, aby vás rušil v prípade, že ešte spíte.

Pohľad na seba

Pri zariaďovaní hosťovskej izby sa snažte sem dať všetko, čo môže vaša návšteva potrebovať. Stačí menšia komoda alebo skriňa, kam môžete odložiť paplóny, vankúše a posteľnú bielizeň a kde si môže hosť dať svoje veci. Nad stolom alebo komodou sa hodí okrúhle zrkadlo na stenu, kde si môže návšteva urobiť ranný make up, večernú kozmetickú rutinu či len skontrolovať svoj vzhľad pred odchodom od vás.

Dekorácie pre príjemnú atmosféru

Určite chcete, aby sa u vás doma hostia alebo ktokoľvek danú miestnosť využíva, cítil čo najpríjemnejšie. S tým vám pomôžu rôzne dekorácie, ktoré navnadia skvelú atmosféru, pocit útulnosti a kus domova. Máme pre vás tip, ktorý môžete využiť nielen v hosťovskej izbe! Taká mapa na stenu urobí z holého priestoru zaujímavé miesto, kam hneď po príchode do miestnosti padnú všetkým oči. Mapu na stenu môžete zvoliť hneď v niekoľkých formách, a to napríklad ako veľkú nálepku, ako obraz z jednej či viacero poskladaných častí alebo ako kovovú konštrukciu v tvare jednotlivých kontinentov. Rovnako tak sa môžete aj rozhodnúť, či chcete farebnú dekoráciu, alebo radšej zvolíte neutrálnu bielo-čiernu.

Doplňte interiér aj pohodlnými a teplými dekami či štýlovými vankúšmi. To sa bude hneď príjemnejšie sadať do pohovky, keď bude lahodiť aj oku. Ako dekorácie snáď nikdy neomrzia rôzne sviečky, ktoré nielenže esteticky vyzerajú, ale aj navodia dobrú atmosféru pre človeka, ktorý je ďaleko od domova. Vyberajte neutrálne, slabšie vône.

Využitie bez hostí

Aby táto hosťovská izba nezívala prázdnotou, keď práve nikoho doma nehostíte, tak si sem doplňte pracovný stôl s kreslom a máte vyriešenú pracovňu. Pracovný stôl nemusí byť nijak extra veľký, ak sa nechystáte túto miestnosť využívať na dennej báze. Stačí len niečo menšie, kam si dáte kancelárske potreby, dôležité dokumenty a kde bude miesto na váš počítač.  Kateryna Artsybasheva / Shutterstock.com

Prípadne môžete túto izbu využívať ako miesto, kde si chodíte pravidelne zacvičiť alebo meditovať. Dajte si sem podložku na cvičenie, fit loptu, prípadne nejaké odporové gumy, jednoručky a venujte svojmu telu každý deň aspoň pol hodinu na intenzívne cvičenie a ďalších pár minút na upokojenie mysle, vyčistenie myšlienok a napojenie sa na seba samého. Takto bude vaša hosťovská izba využitá na sto percent!

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:58