StoryEditor

FoodCycler zmení kuchynský odpad na substrát za pár hodín, čisto a bez zápachu

01.10.2021, 14:00
Autor:
TSTS
Spoločnosť Sage predstavuje najúčinnejší spôsob spracovania odpadu v domácnostiach.

Spoločnosť Sage predstavuje najúčinnejší spôsob spracovania odpadu v domácnostiach. FoodCycler zmení potravinový odpad na substrát za pár hodín.

Pred desiatimi rokmi vyvinul tím kanadských vedcov zariadenie na spracovanie kuchynského odpadu, ktorý okrem elektrickej energie nemá žiadne iné nároky na prevádzku. Odvtedy FoodCycler poskytuje domácnostiam a prevádzkam komplexné riešenie potravinového odpadu všetkého druhu.

Nenápadný kompaktný prístroj spája najmodernejšie inovácie s priemyselnými technológiami, vyvinutými na domáce použitie. Organický odpad mení na výživný substrát, pričom neprodukuje žiadne plyny ani zápach, čím eliminuje produkciu škodlivého metánu a znižuje tak vašu uhlíkovú stopu.

„FoodCycler si poradí s akýmkoľvek potravinovým odpadom rastlinného aj živočíšneho pôvodu. Svojimi rozmermi a vzhľadom sa hodí do každej domácnosti, nepôsobí rušivo a v podstate o ňom ani neviete. Odpad sa priebežne zbiera do hermeticky uzavretej nádoby a keď je ho dostatok, stlačením jedného tlačidla spustíte proces jeho spracovania. FoodCycler za 3 – 6 hodín zredukuje odpad o 90 percent a premení ho na sterilný substrát, ktorý nájde ďalšie využitie v záhrade alebo pri pestovaní izbových rastlín,“ vysvetľuje ambasádorka značky Sage pre FoodCycler Mirka Klimantová z greenhome.sk.

Mirka Klimantová

​Produktový manažér pre Sage Attila Forgon dopĺňa: „FoodCycler bol spočiatku predávaný len lokálne, neskôr prostredníctvom menších predajcov a e-shopov. Veľký dopyt po produkte v rámci celého sveta si vyžadoval veľkých partnerov na jednotlivých kontinentoch. Pre Európu je ním Sage, výrobca prémiových domácich spotrebičov. Ako produktový manažér značky pre Slovensko som veľmi rád za partnerstvo s greenhome.sk, vďaka čomu sa tento prémiový produkt stane ľahko dostupným aj slovenským domácnostiam.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:05