StoryEditor

Televízie Markíza a Nova spúšťajú 12. ročník projektu Noc filmových nádejí

11.09.2019, 11:15
Autor:
TSTS
Najlepšie študentské filmy budú ocenené na slávnostnom česko-slovenskom galavečere a následne odvysielané na obrazovkách Markízy a Novy.

Televízie Markíza a Nova spúšťajú už 12. ročník súťažného festivalu študentských filmov s názvom Noc filmových nádejí. Prihlásiť do súťaže možno akýkoľvek film, ktorý vznikol bez obmedzenia žánru, formy alebo stopáže.

Tento rok sa súťaží v kategóriách Animovaný film, Dokument, Hraný film, a úplnou novinkou je kategória pre naozaj začínajúcich filmárov – súťaž o Najlepší film akéhokoľvek žánru pre filmárov do 15 rokov.

Ďalšou novinkou je súťaž o Najlepší internetový scenár, ktorej víťaza odmeníme natočením jeho projektu. Scenár môže prihlásiť ktokoľvek vo veku 18 – 27 rokov vo forme 12-minútového internetového filmového scenára alebo pilotného scenára na seriál (komédia/dráma) s jasným zadefinovaním príbehu a charakterov. Scenár musí obsahovať maximálne 4-5 scén a maximálne 5 postáv, vítanými atribútmi sú humor a originalita.

Autorské filmy a scenáre je možné prihlasovať do 30. septembra 2019 prostredníctvom prihlasovacieho formulára, ktorý záujemcovia nájdu na webe nocfilmovychnadeji.markiza.sk.

Študentské snímky v rámci tohto výnimočného filmového festivalu bude už tradične hodnotiť odborná porota zložená z filmových a televíznych profesionálov z oboch krajín. Tá v rámci slávnostného česko-slovenského odovzdávania cien, ktoré sa bude konať v piatok, 22. novembra 2019, v pražskom kine Dlabačov, finančne odmení tie najlepšie filmy.

Slávnostný večer uvidia diváci naživo na internetových stránkach televízií Markíza a Nova. Navyše, najlepšie študentské filmy budú taktiež odvysielané na oboch najsledovanejších staniciach na Slovensku a v Česku.

Zároveň pre vybrané najlepšie slovenské filmy, ktoré budú prihlásené do súťaže, usporiada televízia Markíza jedinečný slovenský event, ktorý sa uskutoční vo štvrtok, 7. novembra 2019, v Bratislave, kde budú premietané skrátené úseky prihlásenej súťažnej tvorby. 

V prípade akýchkoľvek otázok alebo problémov s prihlasovaním filmov môžu záujemcovia kedykoľvek napísať na e-mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:18