StoryEditor

TOYETO učí deti spoznávať svet hravou formou

03.04.2020, 17:20
Autor:
TSTS
Každý pracovný deň si rodičia na stránke nájdu zaujímavú tému, ktorej sa počas dňa môžu s deťmi venovať.

Mimoriadna situácia spojená s koronavírusom nás všetkých zastihla nepripravených. Veľkú zmenu pocítili najmä rodičia s deťmi, ktoré namiesto školy či škôlky ostávajú doma. Vyplniť im tento čas efektívne môže byť zložité. Práve toto náročné obdobie podnietilo vznik iniciatív, ktoré pomáhajú rodičom a deťom zvládnuť domáce vzdelávanie.

“Deti sú prirodzene zvedavé a svojimi záludnými otázkami nás niekedy neprestávajú prekvapovať. Zvládnuť tento nápor otázok, keď rodičia musia navyše často pracovať z domu, pomôžu aktivity, ktoré deti zabavia, inšpirujú premýšľať a aj niečo naučia. Tematický seriál, ktorý im pri tom môže pomôcť, nájdu aj na našej stránke, ako našu vlastnú iniciatívu Pomáhame vzdelávať. Každý pracovný deň tak rodičia môžu nájsť zaujímavú tému, ktorej sa počas dňa môžu s deťmi venovať” hovorí Dominik Rusňák, CEO TOYETO.

V rámci každej témy rodičia vždy nájdu tipy na hry, pokusy či diskusie, vďaka ktorým si deti osvoja preberanú tému z rôznych uhlov pohľadu. Každý diel dopĺňa text venovaný predovšetkým mladším deťom, ktorý im tému vysvetlí obrazným a hravým spôsobom. Či bol tento výklad úspešný sa môžu rodičia spoločne s deťmi presvedčiť vďaka otázkam na zopakovanie alebo pracovným listom s omaľovánkami či vyplňovačkami na stiahnutie. Témy sú určené najmä predškolákom a žiakom na prvom stupni základnej školy, no mnohé z aktivít oslovia aj staršie deti.

TOYETO

„V Toyeto sa už od jeho počiatkov snažíme rodičov podporovať v tom, aby premýšľali, s čím sa ich deti hrajú a čomu venujú svoj čas, či je to pre nich prínosné a ako ich možno ďalej nasmerovať. Teraz sme sa rozhodli túto aktivitu ešte posilniť a pripraviť tak pre rodičov s deťmi plnohodnotný program na doma, ktorým sa môže inšpirovať naozaj každý. Myslím, že je to minimum, čo v tejto situácii môžeme pre rodičov aj deti urobiť,“ pokračuje Dominik Rusňák.

Situácia, v ktorej sme sa momentálne ocitli, je pre nás všetkých nová a určite nie príjemná. Všetci momentálne zápasíme s novými pravidlami a fungovaním, ktoré vznikajú za pochodu. Na tento nový systém rýchlo nabehli aj školské zariadenia, ktoré deťom zadávajú úlohy či vysvetľujú učivo online. Každodenná séria tipov Pomáhame vzdelávať to dopĺňa tipmi na aktivity offline.

„Našou dlhodobou filozofiou je deťom ponúkať alternatívy k pasívnemu sledovaniu televízie či hrám na tablete. V časoch, kedy aj klasické vyučovanie dočasne prebieha na internete, prinášame deťom aj rodičom nápady na to, ako ho doplniť zábavnými aktivitami, ktoré pomôžu deťom spoznávať svet,“ doplňuje Dominik Rusňák.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 20:22