StoryEditor

Detská televízia RiK je späť

26.11.2020, 12:10
Autor:
TSTS
Operátori ju postupne pridávajú do ponuky.

Slovenská spoločnosť IFC Media spolu s mníchovskou spoločnosťou Your Family Entertainment AG prinášajú na Slovensko TV RiK - televízny kanál pre deti a rodiny v slovenskom jazyku.

Vynovený lineárny kanál platenej televízie RiK vysiela 24 hodín denne a 7 dní v týždni rozprávky, detskú hranú i animovanú tvorbu aj filmy a seriály v slovenskom jazyku.

Jedným z významných dodávateľov obsahu pre RiK je spoločnosť Your Family Entertainment AG, ktorá má v oblasti detských programov dlhoročné skúsenosti, a vysiela pre deti hlavne v nemecky hovoriacich krajinách: v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku pod názvom Ric TV a v spolupráci s A1 Telekom Austria od roku 2019 prináša aj RiC International.

„Naša skupina sa snaží expandovať na medzinárodnej úrovni tým, že spolupracuje so skvelými partnermi. Sme radi, že môžeme spojiť sily s IFC Media, a tešíme sa na dlhodobé partnerstvo. RiK prichádza v pravý čas prinášať zábavu pre deti a celé rodiny na Slovensku,“ uviedol Bernd Wendeln, COO a člen predstavenstva YFE.

Slovenská verzia RiK TV vysielala na Slovensku od roku januára 2015 do konca decembra 2019. „Tešíme sa z partnerstva s YFE a možnosti vrátiť sa do slovenských rodín s deťmi s prvým televíznym kanálom pre deti v slovenskom jazyku. Pevne veríme, že RiK obohatí televíznu ponuku všetkých operátorov na Slovensku, a vyplní dieru na trhu v súlade s očakávaniami a požiadavkami divákov na detský obsah v slovenskom jazyku, so silným zameraním na vzdelávanie, zábavu a podpora sociálnych hodnôt,“ povedal Jozef Pipek, výkonný riaditeľ IFC Media.

Aktuálne zakladatelia rokujú o zaradení TV stanice do ponuky operátorov. Medzi prvými ju prinesie Antik TV, Martico a ďalší operátori. TV RiK je už dostupná pre operátorov na satelite Eutelsat 16 E.

Maskotom siete Ric TV/RiK TV je postavička RiK, pochádza z nemeckého ikonického seriálu RiK the Raven, pôvodom z Ravensburgu v Nemecku. Viac ako 80 percent titulov tvorí európska produkcia alebo koprodukcia.

01 - Modified: 2021-04-22 12:45:18 - Feat.: - Title: Orange Slovensko pridáva do ponuky detskú televíziu Rik
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 10:25