4. Conor McGregor – UFC– 99 miliónov dolárov.Reuters
StoryEditor

Prenosy turnajov UFC sa sťahujú na Premier Sport

17.12.2020, 12:33
Autor:
TSTS
Zápasy pred hlavnou kartou, tzv. prelims, zaradí Premier Sport do vysielania len v prípade, ak v nich nastúpi slovenský alebo český bojovník.

Galavečery americkej organizácie UFC uvidia diváci Magio TV a DIGI SLOVAKIA od januára 2021 na stanici Premier Sport, ktorá každý rok odvysiela všetky priame prenosy z jednotlivých večerov. Chýbať nebudú ani ďalšie sprievodné podujatia priamo z produkcie UFC. Fanúšikovia sa môžu tešiť na súboje Ľudovíta Kleina, Makhmuda Muradova, Davida Dvořáka alebo Jiřího Procházky. Prvý prenos z UFC začína už 17. januára 2021. Hneď o týždeň neskôr 24. januára sa uskutoční dlho očakávaná odveta medzi Conorom McGregorom a Dustinom Poirierom.

 Držiteľom vysielacích práv na priame prenosy z najprestížnejšej organizácie zmiešaných bojových umení UFC je skupina LAMA ENERGY GROUP, do ktorej patrí český televízny operátor Telly. Niekoľkoročný kontrakt na vysielacie práva platia pre Slovensko aj Českú republiku. Prenosy budú dostupné u operátorov Slovak Telekom a DIGI Slovakia, v Českej republike si ich môžu naladiť zákazníci Telly, T-Mobile a O2 Czech Republic.

Prestížne UFC sledujú milióny divákov po celom svete a početnú základňu priaznivcov má takisto na Slovensku a v Českej republike. Premier Sport ponúkne každý rok priame prenosy z jednotlivých UFC večerov. Naživo pôjdu všetky zápasy z hlavnej karty. Zápasy pred hlavnou kartou, tzv. prelims, zaradí Premier Sport do vysielania len v prípade, ak v nich nastúpi slovenský alebo český bojovník.

V najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení na svete pôsobia v súčasnosti jeden slovenský a traja českí bojovníci. Všetci do UFC vstúpili v tomto roku. Slovák Ľudovít Klein v septembri vzbudil pozornosť výborným výkonom, pri ktorom po 76 sekundách knokautoval Shanea Younga. Najväčšou českou hviezdou je nepochybne Jiří Procházka, ktorý prišiel do UFC ako šampión s titulom z japonskej organizácie Rizin. Pri svojej premiére dokázal skvelým spôsobom poraziť Volkana Oezdemira. Dva víťazné zápasy v UFC stihli aj David Dvořák a Makhmud Muradov, populárny česko-uzbecký bojovník.

UFC je najväčšia a najprestížnejšia organizácia, ktorá prevádzkuje elitnú profesionálnu súťaž v zmiešaných bojových umeniach, založená v roku 1993. Má 12 váhových kategorií a zápasia v nej najväčšie hviezdy súčasného sveta MMA. K najznámejším aktívnym bojovníkom patria Conor McGregor, Kamaru Usman, Stipe Miocic, Israel Adesanya, Dustin Poirier, Tony Ferguson, Max Holloway, Jon Jones a mnoho ďalších.

O UFC

UFC je prestížna svetová organizácia zmiešaných bojových umení (MMA) s viac než 318 miliónmi fanúšikov a 126 miliónmi sledovateľov na sociálnych sieťach. Organizácia každoročne produkuje viac ako 40 podujatí v najprestížnejších arénach po celom svete a vysiela pre takmer miliardu televíznych domácností vo viac ako 171 krajinách. Zoznam športovcov UFC obsahuje mená najlepších svetových zápasníkov MMA, reprezentujúcich viac než 72 krajín. Medzi digitálne služby organizácie patrí aj UFC FIGHT PASS®, jedna z popredných svetových streamovacích služieb pre bojové športy. Majiteľom UFC sa v roku 2016 stala spoločnosť Endeavour, zaoberajúca sa globálnym zábavným a športovým obsahom, spolu so strategickými investormi Silver Lake Partners a KKR. UFC má sídlo v Las Vegas v Nevade. Ďalšie informácie nájdete na UFC.com alebo na profiloch Facebook.com/UFC a @UFC účtoch na Twitteri, Snapchate a Instagrame.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 16:33