StoryEditor

Farebné dobrodružstvá od ČSOB spríjemnili v nemocnici život malým pacientom

07.03.2022, 09:30
Autor:
redred
Projekt spojil pomoc chorým deťom s podporou zodpovedných slovenských výrobcov.

ČSOB už dlhodobo a každoročne finančne podporuje Nadáciu Detského Kardiocentra (NDK). Nadväzujúc na túto tradíciu prispeli svojou aktivitou aj zamestnanci banky, s cieľom spríjemniť Vianoce malým pacientom.

Zamestnanci mali za úlohu poslať kresbu, ktorú mohli vytvoriť aj so svojimi blízkymi, pričom nerozhodoval umelecký talent, ale chuť pomôcť. Formát tiež nebol dôležitý.

Do projektu sa zapojilo vyše 60 zamestnancov s rodinami z celého Slovenska. Zastúpenie mali všetky entity ČSOB Finančnej skupiny, z centrály aj z pobočiek v regiónoch. Zo 150 kresieb vybrala banka 30, ktoré boli prekreslené. Ilustrácie boli publikované aj na webe ČSOB Maľovanky (csob.sk).

​Kresby banka následne na základe interného hodnotenia vyselektovala a poslala na spracovanie Ďurovi Baloghovi, ilustrátorovi, ktorý je známy detskými ilustráciami (napr. v knihách Pištáčik, Zlom väz Johanka, Kráľovskí agenti a i.).
Vybraných 30 kresieb bolo prekreslených do jednotného štýlu. Postavičky boli zasadené do nového prostredia a ilustrátor doplnil kresbu o menšie polia pre zvýšenie zážitku z vyfarbovania. Tento princíp využil aj pre obálku maľovanky, kde sa charaktery z jednotlivých kresieb stretli.

ČSOB

Maľovanka bola vytlačená na ekologický papier a celý jej povrch je vhodný na vyfarbovanie. Do balíčka pre NDK sme okrem maľovaniek pridali aj eko voskovky BY HANA. Výťažok z predaja maľovanok poputuje v plnej sume NDK.

Týmto projektom sa banke podarilo zvýšiť angažovanosť zamestnancov, dať im možnosť spolupodieľať sa na pomoci (inej než finančnej) a zvýšiť povedomie o tomto nadačnom rozmere značky ČSOB v ich okolí.

ČSOB plánuje aj v roku 2022 aktivitu, ktorá opäť spojí v tomto duchu zamestnancov ČSOB a ich rodiny. Máme v pláne zamyslieť sa nad možnosťou rozšírenia konceptu maľovanky Farebné dobrodružstvá.

Viac o projekte si môžete prečítať v novej prílohe Stratégií Interná komunikácia:

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:32