Champions hockey league (CHL)
StoryEditor

Champions hockey league (CHL) sa vracia na Sport1 a Sport2. Za Slovensko sa predstaví Slovan

19.08.2021, 16:00
Autor:
TSTS
Koniec augusta sa bude bratislavský klub konfrontovať s tímami z Európy.

Štart novej hokejovej sezóny sa blíži. Vďaka prenosom na staniciach Sport1 a Sport2 sa budú športoví fanúšikovia na Slovensku a v Česku opäť môcť takmer každý deň vrhnúť do víru dobrodružstiev Kontinentálnej hokejovej ligy, tradičnej švédskej najvyššej súťaže či slovenskej Tipsport ligy.

Koniec augusta sa však ponesie v znamení mimoriadnej konfrontácie slovenského a českých klubov s tímami z Európy. Bratislavský Slovan, pražská Sparta, Oceliari z Třinca a Korčuliari z Mladej Boleslavi vstúpia do novej sezóny elitnej Champions hockey league (CHL).

Slovenským tímom sa zatiaľ nepodarilo  presadiť ani v jednej zo šiestich doterajších sezón. V celkových štatistikách patrí Slovensku až 10. priečka. Lepšie sú na tom dokonca tímy z Veľkej Británie či Francúzska.

Po úžasnom striebre, ktoré si na Hlinka Gretzky Cupe vybojovali mladíci zo Slovenska, má teraz šancu priviezť Slovákov do eufórie aj HC Slovan Bratislava. Osemnásobný majster Slovenska, ktorý pozbieral skúsenosti aj počas siedmich sezón v slávnej KHL, sa v CHL predstaví po prvýkrát. V jeho prípade sa môžeme tešiť predovšetkým na súboje v skupine s Třineckými Oceliarmi, ktoré nás vrátia do doby federálnych derby z rokov dávno minulých.

Slovan to však nebude mať jednoduché. Český hokej sa v európskej konkurencii dlhodobo teší nadštandardnej výkonnosti. Za posledné štyri roky sa nestalo, aby nebol český účastník aspoň v semifinále ligy. Medzi štyri najlepšie tímy Európy sa počas posledných sezón dokázali dostať Hradec Králové, Plzeň, Třinec, Liberec a Sparta.

„Finálové účasti Sparty a Hradca Králové sú veľkým úspechom a jasným dôkazom, že český hokej patrí v Európe k tým najlepším. Třinec, Sparta aj Mladá Boleslav majú pre novú sezónu veľmi silné kádre a rozhodne môžu dôjsť ďaleko,“ hovorí šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Slováci nebudú čeliť iba Čechom. Čaká ich náročná cesta plná nástrah v podobe najlepších európskych klubov. Za zmienku určite stojí zatiaľ najúspešnejší tím CHL Frölunda Indians zo Švédska. Okrem toho sa bude o popredné priečky určite zaujímať aktuálny švédsky majster Växjö Lakers či jedenásťnásobný fínsky šampión TPS Turku. V CHL nájdeme aj top tímy z ďalších krajín ako je Švajčiarsko či stále silnejšie Nemecko.

„Frölunda je momentálne považovaná za suverénne najlepší európsky tím mimo KHL. Dôkazom je fakt, že do finále CHL postúpila päťkrát počas šiestich rokov a získala štyri trofeje. Tím vedený ikonickým kapitánom Joelom Lundqvistom urobí pre úspech všetko,“ dopĺňa šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Stanice Sport1 a Sport2 odvysielajú v priebehu sezóny až 69 zápasov s veľkým dôrazom práve na tím zo Slovenska a tímy z Česka. 

01 - Modified: 2022-04-28 09:45:51 - Feat.: - Title: JOJ Šport pribudne do ponuky Slovak Telekom a DIGI Slovakia 02 - Modified: 2022-01-05 14:43:39 - Feat.: - Title: Nové stanice Nova Sport 3 SK a Nova Sport 4 SK prinášajú európsky futbal a reklamu iba pre Slovensko 03 - Modified: 2021-12-01 04:40:59 - Feat.: - Title: Ako si naladiť Šport RTVS 04 - Modified: 2021-12-02 12:48:46 - Feat.: - Title: RTVS spustí športovú televíziu. Po viacerých odkladoch ju odštartuje pred Vianocami 05 - Modified: 2021-11-22 13:49:36 - Feat.: - Title: Vysielacie práva na Svetový pohár si podelili RTVS a Joj Šport
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:52