StoryEditor

O2 plánuje na Slovensku poskytovať fixné služby

25.03.2015, 08:44
Najväčší telekomunikačný operátor v Českej republike O2 Czech Republic založil na Slovensku Organizačnú zložku, ktorá sa má zaoberať poskytovaním fixných služieb zameraných na firemných zákazníkov. Portfólio týchto služieb postupne doplnia hlasové mobilné služby operátora O2 na Slovensku.

„O2 Česká republika vytvorilo na Slovensku novú Organizačnú zložku, ktorej úlohou bude poskytovanie komplexného portfólia fixných služieb pre firemný segment. Spoločnosť pritom plánuje využiť synergiu v podobe doplnenia portfólia aj o hlasové mobilné služby operátora O2. Vybudovanie novej spoločnosti a poskytovanie fixných služieb je v súlade s  dlhodobou stratégiou využívania a budovania sietí operátora,“ uviedol Stanislav Molčan, Country Manager O2 Business Services SK. 

 

Organizačná zložka na Slovensku

Predstavenstvo spoločnosti O2 Czech Republic a.s. rozhodlo minulý týždeň o založení Organizačnej zložky spoločnosti na území Slovenskej republiky. Tá bola založená za účelom poskytovania komplexného portfólia fixných služieb na Slovensku. Služby Organizačnej zložky budú zamerané
na firemných zákazníkov od veľkých korporácií až po drobných podnikateľov, pričom tie budú doplnené aj o hlasové mobilné služby z portfólia operátora O2 Slovakia. Spoločnosť by mala byť zapísaná do obchodného registra v najbližších dňoch.

Nová spoločnosť bude na poskytovanie služieb využívať aj bezdrôtovú technológiu na nedávno získanej frekvencii v pásme 3,7 GHz. Samozrejmosťou bude rozširovanie optických metropolitných sietí v Bratislave a vo väčších mestách v rámci celého Slovenska. Využitie produktového portfólia O2 Czech Republic umožní poskytovanie jednotných služieb pre firemných zákazníkov v Česku aj

na Slovensku.

 

Svoje dlhoročné skúsenosti zúročia v novej spoločnosti kľúčoví ľudia, ktorí odchádzajú
zo spoločnosti Benestra (predtým GTS Slovakia). Novú spoločnosť bude od 1. júna z pozície Country Managera budovať Stanislav Molčan. Rovnako od uvedeného dátumu bude mať na starosti technickú stránku projektu Juraj Eliáš, stratégiu a produkty zastreší Juraj Ďurov a za financie bude zodpovedný Marek Kottman. O2 CZ zastupuje v Organizačnej zložke Vít Šubert, Riaditeľ divízie firemných zákazníkov.

 

 

Stanislav Molčan

Country Manager

V roku 1996 promoval na Fakulte elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity
v Bratislave, Katedre telekomunikácií. Svoju kariéru začal v spoločnosti Global Network Services (neskôr EuroWeb Slovakia), kde v rokoch 1996 až 2000 pracoval ako obchodný a marketingový riaditeľ. Ďalšie manažérske skúsenosti v oblasti predaja a marketingu získal v spoločnostiach ViaPVT, EuroTel Bratislava a v roku 2002 sa stal obchodným a marketingovým riaditeľom spoločnosti GTS Slovakia (dnes Benestra). Počas svojho pôsobenia výrazne prispel k dosiahnutiu súčasnej pozície GTS Slovakia na slovenskom telekomunikačnom trhu. Od decembra 2006
do februára 2015 bol Country Manager spoločnosti.

 

Marek Kottman
Finančný riaditeľ

V roku 2000 ukončil štúdium na Ekonomickej Univerzite v Bratislave. Svoju kariéru začal v roku 1998 ako vedúci účtovník a neskôr finančný manažér v spoločnosti Finservis. V roku 2002 nastúpil
do spoločnosti GTS Slovakia (dnes Benestra) na pozíciu finančného riaditeľa. Po úspešnej akvizícii spoločností Aliatel Slovakia, Nextra, Quadia DCT a Telenor Networks bol v januári 2006 menovaný do pozície finančný riaditeľ a člen predstavenstva spoločnosti. Zodpovedal za plánovanie, finančný manažment, controlling, fakturáciu a účtovníctvo, vrátane interného, štatutárneho reportingu a back office.

 

Juraj Ďurov

Riaditeľ pre stratégie a produkty

V roku 1992 ukončil štúdium na Fakulte matematiky a fyziky Univerzity Komenského v Bratislave.
V rokoch 1993 až 1995 pracoval v spoločnosti IT&IS zaoberajúcej sa informačnými technológiami ako produktový a vývojový riaditeľ. Od roku 1996 do roku 2000 pracoval pre poskytovateľa internetových služieb Euroweb Slovakia ako riaditeľ predaja a od roku 1998 aj ako prevádzkový riaditeľ. Do spoločnosti Nextra (vlastnenej spoločnosťou Telenor Norway) nastúpil v roku 2000 ako produktový a marketingový riaditeľ. V roku 2004 boli jeho zodpovednosti rozšírené o pozíciu riaditeľa pre stratégiu a produktový manažment v spoločnostiach Nextra a Telenor Networks a túto pozícu zastával aj v spoločnosti GTS Slovakia (dnes Benestra).

 

Juraj Eliáš

Technický riaditeľ

Štúdium na Elektrotechnickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave ukončil v roku 1988. Kariéru v oblasti telekomunikácií začal vo Výskumnom ústave spojov v Banskej Bystrici. Manažérske skúsenosti získal ako IT manažér v Agrobanke Praha (1992 až 1996). Do telco sektora sa vrátil v roku 1996 ako technický riaditeľ novej spoločnosti ISP Isternet, ktorú neskôr kúpila spoločnosť Euroweb, kde vykonával rovnakú funkciu (1996 až 2002). Nová výzva prišla v roku 2004, kedy nastúpil do spoločnosti ISP Nextra na pozíciu Business Development Manager, čím sa rozrástli aj jeho riadiace kompetencie. Nasledovala funkcia Network Managera pre spoločnosti Telenor Networks a Nextra v rokoch 2004 až 2006. V čase zlučovania so spoločnosťou GTS Slovakia (dnes Benestra) vykonával funkciu riaditeľa pre IP a Wireless, od novembra 2006 bol technickým riaditeľom.

Zdroj: O2 Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 06:30