StoryEditor

Kvalitu slovenského piva overia experti

17.04.2014, 15:12

O najlepších pivách uvarených na Slovensku bude už po ôsmy raz rozhodovať porota zložená z odborníkov, ktorí sa profesionálne venujú výskumu, výrobe či kontrole kvality tohto obľúbeného nápoja. Príležitosť prihlásiť svoje pivá do prestížnej celoslovenskej súťaže pív Slovenská pivná korunka majú všetky pivovary bez rozdielu veľkosti či šírky sortimentu, a to až do 23. apríla 2014. Organizátorom súťaže je Slovenské združenie výrobcov piva a sladu.

Pivo patrí medzi najobľúbenejšie nápoje vo svete a inak tomu nie je ani na Slovensku. Predstavuje jedinečný produkt, pri ktorom sa snúbi kvalita použitých prírodných surovín s majstrovstvom sládkov. Sladový jačmeň, chmeľ a voda sú dokonalým prírodným základom, ku ktorému každý pivovar pridáva svoju receptúru na jedinečnú chuť. „Podmienkou, ktorú ctia naši členovia, je maximálna kvalita. Tá sa prejavuje kvalitou použitých surovín, pretavenou v charakteristickú chuť, vôňu a celkový vizuálny dojem z piva,” popisuje kritériá hodnotenia súťaže Slovenská pivná korunka prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu Júlia Hurná.

Počet zapojených pivovarov sa stále zvyšuje, čím získala Slovenská pivná korunka výsadné postavenie  skutočne profesionálnej degustačnej súťaže. „Na to, aby pivo mohlo byť zaradené do súťaže, musí mať svoj pôvod výhradne na Slovensku, to znamená, že do súťaže nie je možné prihlásiť pivá vyrábané v licencii,” dodala Júlia Hurná. Všetky prihlásené vzorky budú hodnotené anonymne, aby sa zabezpečila absolútna objektivita.

Ako sa prihlásiť do súťaže Slovenská pivná korunka

Prihlášku je možné nájsť na webovej stránke www.slovenskepivo.sk, ktorú je potrebné zaslať do Slovenského združenia výrobcov piva a sladu. Následne súťažiaci doručia prihlásené vzorky pív na Štátny veterinárny a potravinový ústav v Bratislave najneskôr do piatka 16. mája 2014 do 15.00 hod.  Reštauračné pivovary majú čas na doručenie vzoriek do pondelka 19. mája 2014, do 15.00 hod. Odborné posudzovanie a hodnotenie sa uskutoční 20. a 21. mája 2014 v priestoroch Štátneho potravinového a veterinárneho ústavu v Bratislave a výsledky budú slávnostne vyhlásené v prvej polovici júna. Viac informácií a úplné znenie súťažných podmienok súťaže Slovenská pivná korunka nájdete na www.slovenskepivo.sk

Zdroj: Relations Consulting

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 01:13