Limitovaná edícia bola vyrobená špeciálne len pre jesenné obdobie a podávať sa bude od 1. októbra v tristo vybraných prevádzkach, ktoré sú domovskými podnikmi fanúšikov tejto značky. Exkluzívna predpremiéra Velkopopovického Kozla so šípkovou príchuťou bude už 27. septembra na Staromestskom BEERFESTe v Bratislave.
Značka piva Velkopopovický Kozel sa vyrába od roku 1874 a vznikla vo Velkých Popoviciach neďaleko Prahy vďaka Franzovi Ringhofferovi. Pivovarnícky majstri chránia jeho pôvodný recept už viac ako 130 rokov. Svoju kvalitu dosahuje vďaka mimoriadnej starostlivosti pri výbere čisto prírodných surovín, ktoré sa pri jeho výrobe používajú.
Túto jeseň limitovaná edícia so šípkovou príchuťou ako oslava dobrej úrody
Velkopopovický Kozel 11% obohatí ponuku pív na Slovensku o výnimočný chuťový zážitok. Jeho receptúra bude totiž len pre túto jeseň obsahovať celkom novú, šípkovú príchuť. Červené šípky sú typickým jesenným ovocím a práve v októbri vrcholí ich zber. Sú obľúbené pre svoju neopakovateľnú vôňu, chuť aj prirodzenú spätosť s jesennou prírodou. „Chceli sme, aby bola oslava tohtoročnej úrody výnimočná. Tak vznikla myšlienka priniesť na slovenský pivný trh celkom nový chuťový rozmer, ktorý vznikne vďaka kombinácii toho najlepšieho sladovníckeho jačmeňa, chmeľu a šípok,“ uviedol Martin Škopek, špecialista značky Velkopopovický Kozel. Limitovaná edícia rozšíri ponuku tristo vybraných reštaurácií aj pubov po celom Slovensku od 1. októbra. Predpremiéru však zažije už 27. septembra na Staromestskom BEERFESTe v Bratislave.
Podstata chuti spočíva v harmónii prírodných surovín
Pýchou Velkopopovického Kozla je dôsledné dodržiavanie tradície starostlivého výberu tých najkvalitnejších ingrediencií. Pri výrobe Velkopovického Kozla sa používa chmeľ najlepšej českej kvality z oblasti Ústí a Žatecka, ktorý je u odborníkov cenený najmä pre svoj obsah typických horkých aromatických látok. Osobitosťou pri varení je tzv. dvojité chmelenie, vďaka čomu získava Kozel svoju typickú jemnú horkosť a vyváženú chmeľovú arómu. Pri varení Velkopopovického Kozla sa používa sladovnícky jačmeň, z ktorého sa vyrábajú až tri druhy sladov – plzenský, farebný a karamelový.
Zdroj: Relations Consulting