Nová Executive Pastry Chef sa učila u svetovej špičky.
Spoločnosť Bencik Culinary Group, ktorá v súčasnosti prevádzkuje 7 reštaurácií a 3 biznis kantíny, rozšírila svoju štruktúru o novú divíziu SWEET, zameranú na dezerty a sladké pokrmy. Z novovytvorenej pozície Executive Pastry Chef ju povedie cukrárka s medzinárodnými skúsenosťami a absolventka prestížneho Medzinárodného kulinárskeho centra (ICC) Veronika Bušová.
„Veronika bude mať na starosti celkovú stratégiu našej skupiny v oblasti cukrárenskej výroby. V každej z našich reštaurácií bude môcť naplno zúročiť svoje skúsenosti, a teším sa, že spoločne posunieme naše chápanie kvalitnej gastronómie opäť o krok ďalej”, povedal Pavol Benčík.
Samostatná divízia SWEET vznikla aj s cieľom uspokojiť dopyt zákazníkov po kvalitných dezertoch na objednávku a formou donášky.
Pôvodne absolventka práva, Veronika Bušová vyštudovala cukrárstvo a reštauračný manažment v Medzinárodnom kulinárskom centre v New Yorku, pod vedením mnohých zvučných mien gastronómie. Kulinárske umenie sa učila od takých kuchárskych celebrít, akými sú jeden z najlepších čokolatérov sveta, Jascques Torres (MOF), prezývaný aj Mr. Chocolate, alebo Ron Ben Israel, ktorý sa preslávil svojimi dekadentnými tortami a na Food Network účinkoval vo vlastnej show Sweet Genius. Ďalším z jej mentorov bol Alain Sailhac, niekdajší šéfkuchár hotela The Plaza v New Yorku a jednej z najlepších reštaurácií v USA, Le Cirque.
Veronika Bušová praxovala aj priamo vo výrobniach týchto kulinárskych majstrov.
„Prostredie svetových kuchýň ma naučilo zameriavať sa na kvalitu surovín, kreativitu a inovatívnosť pri vytváraní dezertov. Som rada, že práve na Slovensku budem môcť aplikovať svetové trendy v oblasti pastry arts, ktorá je mojou skutočnou vášňou. A práve o vášni by mal byť každý dobrý desert”, povedala Veronika Bušová.
Zdroj: Bencik Culinary Group