StoryEditor

Bencik Culinary Group s novou divíziou Sweet

29.01.2014, 07:41
Nová Executive Pastry Chef sa učila u svetovej špičky

Nová Executive Pastry Chef sa učila u svetovej špičky.

Spoločnosť Bencik Culinary Group, ktorá v súčasnosti prevádzkuje 7  reštaurácií a 3 biznis kantíny, rozšírila svoju štruktúru o novú divíziu SWEET, zameranú na dezerty a sladké pokrmy. Z novovytvorenej pozície Executive  Pastry Chef ju povedie cukrárka s medzinárodnými skúsenosťami a absolventka prestížneho Medzinárodného kulinárskeho centra (ICC)  Veronika Bušová.

„Veronika bude mať na starosti celkovú stratégiu našej skupiny v oblasti cukrárenskej výroby. V každej z našich reštaurácií bude môcť naplno zúročiť svoje skúsenosti, a teším sa, že spoločne posunieme naše chápanie kvalitnej gastronómie opäť o krok ďalej”, povedal Pavol Benčík.

Samostatná divízia SWEET vznikla aj s cieľom uspokojiť dopyt zákazníkov po kvalitných dezertoch na objednávku a formou donášky.

Pôvodne absolventka práva, Veronika Bušová vyštudovala cukrárstvo a reštauračný manažment v Medzinárodnom kulinárskom centre v New Yorku, pod vedením mnohých zvučných mien gastronómie. Kulinárske umenie sa učila od takých kuchárskych celebrít, akými sú jeden z najlepších čokolatérov sveta, Jascques Torres (MOF), prezývaný aj Mr. Chocolate,  alebo Ron Ben Israel, ktorý sa preslávil svojimi dekadentnými tortami a na Food Network účinkoval vo vlastnej show Sweet Genius. Ďalším z jej mentorov bol Alain Sailhac, niekdajší šéfkuchár hotela The Plaza v New Yorku a jednej z najlepších reštaurácií v USA, Le Cirque.  

Veronika Bušová praxovala aj priamo vo výrobniach týchto kulinárskych majstrov.

„Prostredie svetových kuchýň ma naučilo zameriavať sa na kvalitu surovín, kreativitu a inovatívnosť pri vytváraní dezertov. Som rada, že práve na Slovensku budem môcť aplikovať svetové trendy v oblasti pastry arts, ktorá je mojou skutočnou vášňou. A práve o vášni by mal byť každý dobrý desert”, povedala Veronika Bušová. 

Zdroj: Bencik Culinary Group

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2025 20:15