StoryEditor

Poznáme výsledky národnej voľby prestížnej ceny ZLATÝ VOLANT 2014

24.11.2014, 15:27

Zlatý volant je najvýznamnejšia automobilová anketa v Európe, ktorú udeľujú už od roku 1976 nemecké týždenníky Bild am Sonntag a AUTO BILD. Jej súčasťou je aj hlasovanie čitateľov motoristického mesačníka AUTO BILD Slovensko, ktorý udeľuje národný titul Zlatý volant od roku 2010.

Najväčšia automobilová anketa v Európe odštartovala svoj 39. ročník koncom leta. O ocenení tohto ročníka na Slovensku rozhodli čitatelia časopisu AUTO BILD Slovensko, ktorý je najpredávanejším motoristickým časopisom na Slovensku. Čitatelia hlasovali v ankete prostredníctvom SMS správ.

Aj tento rok sa Zlatý volant udeľoval v šiestich kategóriách – malé automobily, kompaktné crossovery, stredná a vyššia trieda, SUV, športové autá, kabriolety a targy. Celkovo čitatelia vyberali zo 44 kandidátov v šiestich kategóriách Zlatého volantu.

„Sme radi, že motoristická anketa Zlatý volant magazínu AUTO BILD je na Slovensku stále populárnejšia a prestížnejšia. Aktuálny ročník bol, čo sa týka záujmu čitateľov, rekordný. V tomto roku odovzdali jednotlivým automobilom spolu takmer 29-tisíc hlasov,“ povedal šéfredaktor AUTO BILD-u Ľuboš Kamenistý.

Výsledky Zlatý volant 2014

Malé automobily - Mazda 2

Kompakty/kompaktné crossovery - Citroёn C4 Cactus

Stredná a vyššia trieda - VW Passat

SUV - Range Rover Sport

Športové autá - BMW i8

Kabriolety/targy - Porsche 911 Targa

Zdroj: Ringier Axel Springer Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 07:16