StoryEditor

Nový slovenský e-shop objavil dieru na trhu

20.08.2014, 14:04
Vznikol špecializovaný internetový obchod www.zahradnehry.sk

V júli 2014 odštartoval svoje pôsobenie na internetovom trhu prvý slovenský e-shop zameraný na predaj spoločenských hier a aktivít určených do exteriéru s názvom Záhradné hry a s doménou www.zahradnehry.sk.

Hoci popularita grilovania a záhradných osláv stúpa aj na Slovensku, možností spoločenskej zábavy v záhrade je veľmi málo. Tento nedostatok pocítili na vlastnej koži aj zakladatelia e-shopu. „Na Slovensku podobné špecializované záhradné hry nie sú veľmi dostupné, pri objednávke zo zahraničia zasa musíte počítať s dlhými dodacími lehotami. Preto sme sa rozhodli jednu z takýchto hier vytvoriť svojpomocne pre blízkych na našej svadbe. Ľudí to zaujalo natoľko, že nám napadlo ponúknuť podobné hry aj slovenskému trhu. Od tejto myšlienky bol už len krôčik k založeniu e-shopu, ktorý by jednak distribuoval záhradné hry zo zahraničia, prípadne by ponúkal produkciu od slovenských výrobcov,‟ vysvetľuje Kristína Havasová, spoluzakladateľka e-shopu Záhradné hry.

Internetový obchod bol zároveň podľa prevádzkovateľov e-shopu tou najlepšou cestou, ako využiť ich predchádzajúce viacročné skúsenosti s predajom cez internet. Z množstva zaujímavých zábavných hier, ako napríklad Veľké domino či kolky Möllky, treba spomenúť aj Záhradnú vežu Aktivity, ktorá bola prvým produktom v ponuke e-shopu. Hra spočíva v presúvaní drevených hranolov zo spodných častí na vrchol veže bez toho, aby spadla. K veži prislúchajú kartičky, ktoré hráčom dávajú pokyny na plnenie rôznych aktivít ⎼ zábavných úloh. „Keďže táto hra vo vyhotovení do záhrady nie je na Slovensku známa, rozhodli sme sa túto formu zábavy sprostredkovať slovenským klientom pomocou propagačného videa. V súvislosti s prvým produktom sme v období leta odštartovali aj rozličné promo akcie vo veľkoobchodoch so záhradnými potrebami, či v rámci verejných podujatí v Bratislave a jej okolí. Osobitnú podporu pre e-shop vytvára aj naša Facebook stránka,‟ dodáva Kristína Havasová.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 19:32