StoryEditor

V jesennom výberovom konaní bude Rada rozhodovať o šiestich frekvenciách

30.10.2014, 12:41

V jesennom výberovom konaní je zaradených šesť voľných rozhlasových frekvencií na terestriálne vysielanie. Prihlásilo sa o ne päť záujemcov, pričom každý z uchádzačov žiada o frekvenciu, ktorú si sám skoordinoval.

 

Rada bude rozhodovať o pridelení frekvencií v Žiline, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Detve, Rožňave a Spišskej Novej Vsi. Získaním frekvencií svoje pokrytie rozšíria piati vysielatelia Best FM Media spol. s r.o. (Rádio Best FM), C.S.M. group s. r. o. (Rocková republika), D.EXPRES, k.s. (Rádio EXPRES), Rádio Rebeca, s.r.o. (Rádio Rebeca)  
a T.W.Rádio s.r.o. (Rádio 7). 

Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie Rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, priehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a priehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov určených na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na existujúcu ponuku programových služieb v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať ako aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme. Prihliada aj na skutočnosť, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu a tiež na zabezpečenie primeranej majetkovej účasti slovenských osôb, ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou. 

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu o pridelení frekvencií, sa bude konať v pondelok, 1. decembra 2014 od 10:00 hod v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu(Dobrovičova 8, Bratislava). 

Zoznam všetkých frekvencií a žiadateľov jesenného výberového konania:

Lokalita

Frekvencia

Žiadateľ

Verejné vypočutie

[MHz]

BANSKÁ BYSTRICA

88,6

C.S.M. group s. r. o.

10:20 hod

DETVA

92,9

D.EXPRES, k.s.

10:40 hod

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

96,7

C.S.M. group s. r. o.

10:20 hod

ROŽŇAVA

91,3

T.W.Rádio s.r.o.

11:00 hod

SPIŠSKÁ NOVÁ VES

103,3

Best FM Media spol. s r.o.

10:00 hod

ŽILINA

88,6

Rádio Rebeca, s.r.o.

11:20 hod

 

Zdroj: Rada pre vysielanie a retransmisiu

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 00:35