Ideálna teplota skladovania čerstvého mäsa je 0 až 2 stupne Celzia, ak si kúpite kuracie mäso balené na polystyrénovej tácke, treba ho v chladničke skladovať vodorovne, žltý nádych hydiny môže byť spôsobený vyšším podielom kukurice v krmive, ... Aj takéto rady získajú návštevníci webstránky www.tescokvalita.sk. „Vždy sme interne venovali veľkú pozornosť kvalite potravín, aké potraviny ponúkame, aký majú pôvod, či boli náležite vyrábané a skladované. Teraz sme sa rozhodli ísť ešte o krok ďalej a naše praktické skúsenosti a vedomosti ponúknuť i verejnosti,“ vysvetľuje Andrea Lapuniková, riaditeľka marketingu spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. Podľa jej slov totiž starostlivosť o zákazníka nekončí jeho odchodom z obchodu.
Webstránka v súčasnosti obsahuje tipy, recepty či informácie o mäse. Každopádne v blízkej budúcnosti sa obsahovo rozrastie aj o ovocie a zeleninu, mliečne výrobky či pečivo. „Ide o stredoeurópsku iniciatívu. Podobné webstránky vzniknú i v Českej republike či Maďarsku,“ pokračuje Andrea Lapuniková.
Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. sa dlhodobo sa snaží zvýšiť povedomie Slovákov o potravinách a ich kvalite. V minulosti spustilo napríklad videoblog, v ktorom manažér kontroly spoločnosti upozorňuje ako poznať kvalitné a čerstvé potraviny.. „Edukačné kampane považujeme za logický krok. Pretože ak máte skúsenosti v určitej oblasti mali by ste sa o ne podeliť,“ nadväzuje Andrea Lapuniková. Podľa nej informovaný zákazník totiž dokáže rozoznať kvalitu lepšie, a preto vyhľadáva obchodníkov, v ktorých ponuke ju vždy nájde.
Videoblogy ako poznať kvalitné potraviny zákazníci nájdu na youtube.com
https://www.youtube.com/watch?v=lZ9zJ4XKkO8
https://www.youtube.com/watch?v=i6kIWp8flhQ
https://www.youtube.com/watch?v=9P5j2TzmuNo
Zdroj: Tesco Stores SR

