StoryEditor

Pocta pravým gurmánom v Carnevalle

15.03.2016, 15:00
Bencik Culinary Group pripravili pre svojich hostí kulinársky zážitok.

Milovníci špičkovej gastronómie si 22. a 23. marca prídu v bratislavskej reštaurácii Carnevalle na svoje. Na pozvanie majiteľa, Pavla Benčíka, totiž do známej reštaurácie zavíta najúspešnejší slovenský kuchár vo svete, Martin Záhumenský, ktorý pracoval v reštauráciách ocenených Michelinom a  na konte má spoluprácu so špičkami svetovej gastronómie.  Pre hostí Carnevallu, ktorí sa považujú za pravých gurmánov, pripraví špeciálne menu.

Martin Záhumenský žije už desať rokov v Londýne, kde pracoval pre Gordona Ramseyho, či reštaurácie Hibiscus (2 Michelinove hviezdy) a Texture (1 Michelinova hviezda). Jednou z jeho posledných zastávok bola reštaurácia Urban Coterie, ktorú vlastní známy gastronóm a „celebrity chef“ Anthony Demetre (2 hviezdy od Michelina). Martin Záhumenský sa vo Veľkej Británii stal Kuchárom roka 2015.

„Pre návštevníkov Carnevallu som pripravil špeciálne 5-chodové menu, zamerané na Josper gril, čo je niečo ako barbecue v skrinke. Tento gril dáva jedlu výnimočnú chuť aj arómu, a verím, že tento večer bude pre hostí skvelým gastronomickým zážitkom,“povedal Martin Záhumenský.

Vrámci menu budu mať návštevníci Carnevallu možnosť ochutnať netradičné prevedenie koreňovej zeleniny, nájdu v ňom lahodnú tresku, medvedí, či čierny cesnak, karé z mangalice, klobásku, ale aj jablko či rebarboru.

Cena za 5-chodové menu vrátane welcome drinku je 59 eur na osobu a keďže počet miest je limitovaný, majiteľ reštaurácie odporúča rezervovať si stôl  dostatočne vopred. 

Zdroj: SKPR Strategies

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. december 2025 06:52