Opäť môžete ulahodiť vašim chuťovým pohárikom a koštovať špeciality šéfkuchárov za festivalové ceny! Je tu Zimný festival jedla, ktorý ponúka to najlepšie z kulinárskeho umenia.
Organizátori populárneho letného Gurmán festu na milovníkov dobrého jedla nezabúdajú ani počas zimy. Už po druhý krát pre nich pripravili jedinečné podujatie. Do tohtoročného festivalu jedla sa zapojí 30 reštaurácií z celého Slovenska. Pôjde o TOP reštaurácie, ktoré sú zaradené do sprievodcu slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Riaditeľ festivalu Radoslav Nackin prezradil: „Veríme, že účasť bude v porovnaní s minulým rokom dvojnásobná. Sme optimisti, pretože sa nám do projektu podarilo zapojiť reštaurácie zo všetkých ôsmich krajov.“
Iniciátori projektu očakávajú väčšiu účasť aj pre Gurmán víkendy, ktoré sú tento rok novinkou. „Za festivalové ceny so zvýhodnením až do výšky 50% si gurmáni budú môcť zakúpiť poukaz na Gurmán víkendy a spojiť tak zážitok z dobrého jedla s rozmaznávaním v najlepších slovenských spa a wellness,“ informovala projektová manažérka festivalu Linda Vodislavská. Milovníci kvalitných jedál budú môcť opäť využiť aj tzv. Gurmán busy, ktoré ich zavezú do troch reštaurácií, kde ochutnajú šesť jedál.
Od 15. januára budú gurmáni po celom Slovensku ochutnávať recepty našich mám, chute jednotlivých regiónov a špeciality šéfkuchárov. Svoje kulinárske umenie predvedú tí najznámejší šéfkuchári Jaroslav Žídek, Marián Filo Igor Čehy, Michal Konrád, aj Gabriel Kocák. K dobrému jedlo nepochybne patrí aj lahodné víno. Preto sa do projektu zapojil aj someliér Tomáš Vyšváder.
Jedným z cieľov Zimného festivalu jedla je podpora regionálneho rozvoja a turistiky. Organizátori preto spolupracujú aj so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu. „Keď turista cestuje, nechce len spoznávať hrady, zámky, ale chce aj niečo zažiť. A tá pridaná hodnota cestovania môže byť napríklad gastronómia...,“ povedal hovorca SACR Martin Šebesta.
14. januára v hoteli Sheraton kulinárske zážitky ako prvý predvedie šéfkuchár Tomáš Opletal. Na otvorení Zimného festivalu jedla ochutnáte jeho trojchodové menu. Počas 30 dní vám vyše 30 reštaurácií po celom Slovensku ponúkne zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálneho personálu. Organizátori upozorňujú, aby ste si menu vo vami vybratej reštaurácií objednali vopred.
Degustačné kupóny, Darčekové poukazy a poukazy na Gurmán víkendy môžu byť aj skvelým vianočným darčekom pre vašich najbližších. Ich predpredaj začína už 2. decembra 2013.
Poďte ochutnať Slovensko počas Zimného festivalu jedla!
Ďalšie informácie nájdete na webe:
www.zimnyfestivaljedla.sk
www.facebook.com/www.zimnyfestivaljedla.sk
Zdroj: Advantage