StoryEditor

Slovensko prechutnalo na Zimnom festivale jedla viac ako 3000 ľudí

26.02.2014, 14:54

Jedlá TOP šéfkuchárov Slovenska mohli gurmáni za zvýhodnené festivalové ceny ochutnať od 15. januára do 16. februára. Medzi degustáciami sa našli aj favoriti a preferované jedlá. Až 90% degustácií bolo trojchodových, a preto mali návštevníci naozaj veľa "materiálu" na hodnotenie.

Zimný festival jedla v roku 2014 sa konal na celom Slovensku a navštívilo ho viac dvojnásobok degustátorov oproti minuloročnému, premiérovému roku. Počet všetkých degustácií sa vyšplhal na číslo 3380. Veľký úspech mali Gurmán busy štartujúce z Bratislavy, naopak, košické Gurmán busy zatiaľ návštevníkov priveľmi neoslovili. Gurmán víkendy boli tohtoročnou novinkou. Návštevníci na nich ochutnali nielen gurmánske pochúťky, ale relaxovali aj v najlepších slovenských spa. Zapájali sa najmä ľudia vo veku 30 - 50 rokov.

Príjemným zistením tohto ročníka bol pokles storno rezervácií. Minulý rok ľudia rezervovali, ale nezaplatili skoro 30% degustácií a tento rok sa číslo znížilo na 7% degustácií.

A ktoré boli tie NAJ reštaurácie tento rok?

TOP reštaurácie (celá SR):

·     Albrecht restaurant, Bratislava

·     FOU ZOO, Bratislava

·     Brasserie Anjou, Hotel Sheraton, Bratislava

·     Pavúk Wine Restaurant, Modra

·     Zyliner café & restaurant, Bratislava

TOP reštaurácie mimo Bratislavy:

·     Afrodita, Chateau Čereňany

·     Hotel Dubná skala, Žilina

·     Gašperov Mlyn, Batizovce

·     Wellness Hotel Borovica, Štrbské Pleso

·     Dália Restaurant, Eco friendly hotel Dália, Košice

Medzi najlepšie jedlá patrili tento rok: sušené stehno z karpatského jeleňa s maďarsku slaninou z mangalice, šúľance na sladko a na slano, slivovicová zmrzlina, lososia rolka s mangom, marinovaný sumec na pare, domáce hruškové pirohy s makom, foie gras, paštéta z diviny, teľacie líčka s cícerovým pyré, jelení chrbát, kačacie prsia či dusené kohútie hrebienky na smotane zo žemľovým fondánom.

Zdroj: Gurmán – club

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. jún 2025 15:42