Tyršak
StoryEditor

Hlavné mesto má od štvrtka opäť mestskú pláž

27.05.2022, 18:41
Autor:
redred

Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta sa môžu tešiť na mestskú pláž Tyršák. Tento štvrtok 26. mája, otvorila svoje brány pre všetkých, ktorí hľadajú aktívny oddych, kultúru či leňošenie na pláži.

Mestská pláž s výhľadom na Dunaj a Staré mesto s panorámou hradu, ponúkne tento rok niekoľko noviniek. Medzi nimi zväčšenie detskej pieskovej zóny, s novým ihriskom. Aktivity pre najmenších doplní aj trampolínové centrum. Mestská pláž na Tyršáku sa „zazelení“ aj vďaka trávnatým plochám, kvetom a živému plotu, ktorý obkolesí areál. 

 

Od 26. mája je pláž otvorená pre všetkých bezplatne a návštevníci ju budú môcť využiť do začiatku októbra. Organizátorom tohto jedinečného konceptu je eventová agentúra Institute of promotion a záštitu nad Tyršákom opätovne prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

  

Pre návštevníkov, ktorí vyhľadávajú aktívny oddych, budú k dispozícii ihriská na plážový volejbal. Novinkou je mini futbalová aréna a priaznivci jogy sa môžu tešiť na pravidelné hodiny jogy, a to všetko zadarmo. Pre tých, ktorí sa radi dozvedajú niečo nové, sú pripravené diskusie s Denníkom SME, BRAINEE a Hovorme bez obalu na aktuálne témy, či séria prednášok cestovateľského kina. Tyršák aj tento rok ožije hudbou. Okrem pravidelných DJ setov si návštevníci bezpochyby užijú koncerty. Nebudú chýbať ani detské predstavenia a program doplnia vedomostné kvízy a letné kino.

 

Aj tento rok sa bude Tyršák niesť v znamení podpory lokálnych umelcov a dizajnérov. Nielen vizuálne doplnia priestor pláže objekty ako Pičus od Viktora Freša a Galéria Archipelágo s pravidelnými výstavami. Súčasťou mestskej pláže bude aj obľúbený víkendový Pop-up Urban Market.

 

 Na Tyršáku si prídu na svoje aj milovníci dobrého jedla a nápojov. V doobedných hodinách návštevníci určite ocenia kaviarenský koncept rannej kávy s  teplým croissantom. Okrem plážového baru so širokou ponukou rôznorodých nápojov tu nájdu aj food zónu s priestrannou terasou.

 

Tyršák je ohľaduplný voči našej planéte. Všetok bioodpad, ktorý sa na pláži vyprodukuje bude kompostovaný a samozrejmosťou bude aj triedenie a separácia odpadu. Každá prevádzka využíva kompostovateľný riad a zálohované poháre. Zeleň na Mestskej pláži je zalievaná aj dažďovou vodou.

 

Mestská pláž Tyršák bude pre všetkých otvorená do 2. októbra a od polovice novembra otvorí svoje brány Zimný Tyršák s vianočnou atmosférou.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:02