Pretlak kampaň
StoryEditor

Portál pre marketérov Pretlak vyzýva zamestnávateľov, aby sa zaujímali o to, ako sa ich zamestnanci cítia na pracovisku

04.11.2022, 09:10
Autor:
redred

Tí, ktorí sa pripoja k manifestu, ktorý šíri osvetu o diverzite a inklúzii, dostanú zľavu. 

Napriek tomu, že žijeme vo vyspelej dobe, mnohí ľudia stále zažívajú nepríjemné pocity v pracovnom prostredí. Častokrát sú terčom diskriminácie, výsmechu a nepochopenia zo strany svojho zamestnávateľa aj kolegov. Agentúra EU pre základné práva zverejnila štúdiu, ktorej sa zúčastnilo takmer 140 tisíc ľudí z LGBTQ+ komunity. Z výsledkov tejto štúdie vyplynulo, že mnohí títo ľudia na vlastnej koži zažili diskrimináciu na pracovisku z dôvodu ich sexuálnej orientácie. Najčastejšie sa s ňou stretli transrodoví ľudia, hlavne počas tranzície.  

Diskriminácia v práci sa však netýka len queer ľudí. Častým terčom útokov sú ľudia pôvodom z iných kultúr alebo inej farby pleti. Znevýhodňovaní sú aj zdravotne postihnutí, pre ktorých mnohokrát nie sú vytvorené ani základné podmienky pre prácu. Často skloňovanou témou v spoločnosti je aj rovnosť príležitostí mužov a žien. Napriek tomu sa však mnohé ženy stále cítia v práci podceňované a nevypočuté. Negatívne reakcie zažívajú niektorí aj na základe ich vnútorných odlišností. Stačí, ak na svet nazerajú z originálneho uhla pohľadu, a už sú označovaní za divných. 

V pretlak.sk, modernom job portáli s ponukami pre kreatívcov, dizajnérov, marketérov a developerov, sme sa rozhodli, že sa nebudeme len nečinne prizerať na netoleranciu a nespravodlivosť, ktorá na mnohých pracoviskách vládne. A preto spúšťame iniciatívu JOB NE BOJ, ktorá bojuje za to, aby mal každý prácu, kde môže byť sám sebou. Chceme intenzívne šíriť myšlienku inkluzívneho pracovného prostredia. 

Náš manifest podporil aj live event - umelecká performance českej Drag Queen Miss Petty, ktorá  31. 10. 2022 o 14:00 nastúpila do služby ako hradná stráž priamo na Hradčanskom námestí v Prahe. 

Cieľom tohto happeningu bolo rozšíriť správu o tom, že síce nie v každej práci môžeš byť sám sebou, ale na pretlak.sk také ponuky nájdeš.

Preto vyzývame zamestnávateľov, aby sa verejne prihlásili k nášmu manifestu a venovali zvýšenú pozornosť tomu, ako sa ich zamestnanci v práci naozaj cítia. Firmy, ktoré tak urobia, od nás získajú 20 % zľavu na inzerciu a ich ponuky zvýrazníme našou značkou rovnoprávnosti “#neriešime”.

Veríme, že ak sa spojíme, dokážeme spoločne odštartovať novú éru tolerancie na našich pracoviskách. 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 18:51