Ružena Sochorová založila kliniku estetickej dermatológie Life Style a vyvíja kozmetické produkty pod značkou Lifestyle.
StoryEditor

Príbeh kozmetickej značky Skinium: Jej zakladateľka spojila svoje dve vášne dermatológiu a farmakológiu

03.07.2023, 13:18
Autor:
redred

V Slovakofarme vyvíjala Ružena Sochorová liečivá, teraz svoje skúsenosti implementuje do vlastnej kozmetickej značky. 

Ružena Sochorová je známa lekárka, dermatologička. Čo o nej možno jej pacienti a odborná verejnosť nevedia je, že má bohaté skúsenosti aj z farmakológie. V roku 1985 dokonca obhájila kandidátsku prácu na Katedre farmakológie a neskôr pracovala pre Slovakofarmu. Tam ako projektová manžérka prepájala svoje vedomosti medzi týmito dvomi odbormi. „Mojou úlohou bolo prinášať na trh nové liečivá v oblasti dermatológie. Keďže som  pracovala na vývoji nových liečiv pre dermatológov,  mala som aj farmakologické znalosti o účinných látkach vhodných pre zlepšenie kvality kože, skrsla vo mne myšlienka vyrábať prípravky pod vlastnou značkou Skinium,“ začína rozprávať príbeh vzniku svojej vlastnej kozmetickej značky.

Začiatky, samozrejme, neboli ľahké. Receptúry vylaďovala s manželom a synom, ktorí sú obidvaja lekári. Všetko testovali na vlastnej koži. „Používame najnovšie účinné látky od svetových výrobcov, ktoré obsahujú aj kozmetické prípravky svetových značiek. Používame kyselinu hyalurónovú s tromi veľkosťami molekúl od najmenších, ktoré idú najhlbšie do pokožky, stredné plytšie a najväčšie molekuly zostávajú na povrchu, ktorý hydratujú. Z ďalších účinných látok je to kolagén, vitamín A,E,B,koenzým Q10 a podobne.“ Produkty, ktoré vznikajú pod značkou Skinium neobsahujú parabény, vazelínu a všetky účinné látky sú v čo najvyššej možnej koncentrácii. „Je potrebné poznamenať, že jedna vec je vyrobiť kvalitné prípravky a druhá vec ich predať a uviesť na trh. Nie je to ľahké, ale keďže máme svoju kliniku, kde riešime nielen estetiku, ale aj problematickú pleť ako akné, rozacea, využívame pri liečbe aj naše prípravky, s ktorými sú pacienti nadmieru spokojní,“ hovorí doktorka Sochorová.

„Slovenskí pacienti rozhodne majú záujem o kvalitné prípravky, ktoré zlepšujú ich pleť. Našim cieľom je naďalej vyrábať kvalitné prípravky. To nás zaväzuje k stálej edukácii a vylepšovaniu receptúr podľa najnovších svetových trendov.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 06:28