Hlavne, že sa máme radi... alias Drahá tchýně
StoryEditor

Slovenský sitkom to dotiahne až do Česka, ale v tajnosti

14.10.2013, 11:30
Z Jozefa bude Josef, z Karola Karel, zo Slovenska Česko. A RTVS obišla v českých médiách úplne naprázdno.

Televízia Prima bude v hlavnom vysielacom čase vysielať slovenský seriál. Sitkom Hlavne, že sa máme radi... kúpila ako akvizíciu zo Slovenska a nasadí ho pod názvom Drahá tchýně.

Drahá tchýně štartuje na Prime 29. októbra. Dostane priestor v prime-time, vždy v utorok po VyVolených približne o 21:35.

Prima v tlačovej správe uvádza, že ide o "česko-slovenský sitcom", čím naráža na obsadenie. V ďalšej tlačovej správe píše, že je to nový komediálny seriál s česko-slovenským hereckým obsadením. Okrem slovenských hercov Petra Marcina či Mariána Labudu v ňom hrajú aj Česi Jana Švandová alebo Sabina Laurinová, ktoré už aj v pôvodnej verzii vysielanej na RTVS hovorili po česky.

Prima si pochvaľuje, ako je seriál vhodný pre český trh. "Trojgeneračná československá rodina, ktorá rieši viac-menej bežné životné situácie, sa stáva pre českého diváka vtipným zrkadlom jeho vlastného života," uvádza tlačová správa. Stanica nešetrí superlatívmi na adresu seriálu o bývalom futbalistovi a jeho českej manželke. "Pre divákov bude ťahákom nielen príbeh samotný, ale hlavne hviezdne česko-slovenské obsadenie," dodáva.

RTVS, pre ktorú seriál vznikol, však nezískala žiadnu publicitu. České média sa totiž o slovenskom pôvode Drahej tchýně vôbec nezmienili. Ako vyplýva z databázy Newton Media, o Drahej tchýni písalo minulý týždeň osem českých médií. Borovan.cz, DigiZone.cz, Strategie/E15, Mediaguru.cz, Mediamania.cz, Mediář.cz, RadioTV.cz a iDnes.cz. Strategie/E15, Mediaguru.cz, Mediamania.cz a iDnes.cz hovoria, že je to česko-slovenský sitkom. Ostatné médiá sa pôvodu nevenujú.

Ako uvádza Eurotelevízia, Prima uvedie sitkom s českým dabingom, pričom slovenskí herci sa do češtiny nadabovali sami. Takisto bydlisko hlavného hrdinu "Josefa" sa presunie zo Slovenska do Česka.

RTVS odvysielala v prvom polroku 2013 rovných 20 častí. Hlavným scenáristom a výkonným producentom bol Ján Gordulič, režisérom Viktor Csudai, autorom námetu Peter Marcin a producentom Peter Núñez. Viac informácií o seriáli.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:08