Foxford
StoryEditor

Foxford od Martinus.sk otvoria v centre Bratislavy. Bude iný

26.02.2014, 11:14
Kaviareň Martinusu expanduje. Nová prevádzka v Bratislave však bude riešená inak ako košická. Vieme viac.

Kaviarenský koncept Martinusu Foxford sa rozširuje. Čoskoro otvorí novú prevádzku v centre Bratislavy. Bude koncepčne iná ako tá košická, ktorá spája klasické kníhkupectvo Martinus.sk s kaviarňou.

Informáciu ako prvý priniesol Facebook Reťazce.sk a pre Stratégie ju následne potvrdil aj partner Foxfordu Martin Bajaník.

Ako povedal Bajaník, Foxford skutočne chystá samostatnú prevádzku v Bratislave na pešej zóne, konkrétne na Laurinskej ulici. "Bude tam dominantná kaviarenská časť, ale nebudú chýbať ani knihy," spresnil.

Foxford avizuje príchod do Bratislavy aj na svojom Facebooku, hovorí o jari 2014.

Internetové kníhkupectvo Martinus.sk otvorilo prvú kníhkaviareň Foxford v Košiciach. Ide o projekt siete kaviarní s novým konceptom, ktorý realizuje Martinus.sk spoločne s tvorcom značky Shtoor home made café Martinom Bajaníkom a jeho manželkou. Bajaník už vtedy pre Stratégie pripustil, že nepôjde čisto len o dvojkombináciu kníhkupectvo plus kaviareň: "Foxford vzniká na pôdoryse Martinusu a bude jeho plnohodnotným partnerom v kamenných kníhkupectvách. Má ale tiež ambíciu stáť na vlastných nohách, a preto máme v pláne vytvoriť aj prevádzky, kde bude podstatnejšia gastronomická stránka a knihám vytvoríme zaslúžený, ale pomerne menší priestor. Našim prvoradým cieľom je ale vytvoriť miesto, ktoré sa nebude deliť na kníhkupectvo a kaviareň, ale v ktorom budú tieto zložky organicky prepojené."

Najviac informácií o Foxforde priniesli Stratégie:

Prvá informácia na Facebooku:

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 09:53