StoryEditor

Martinus.sk otvára novú kaviareň Foxford

13.11.2013, 15:46
Okrem nového kníhkupectva v Košiciach spúšťa sieť aj nový koncept kaviarní, za ktorými stojí tvorca značky a konceptu SHTOOR home made café.

Spolu s otvorením svojho nového kníhkupectva v Košiciach začína Martinus.sk písať aj ďalšiu kapitolu s názvom Foxford. Jedným z autorov je tvorca konceptu SHTOOR home made café.

Ako píše Martinus.sk v tlačovej správe: "Pred viac ako dvoma rokmi oslovil Martinus.sk vtedy ešte nových kaviarnikov vystupujúcich pod štúrovskou značkou na spoluprácu. Dôvodom bol zámer otvoriť vlajkovú loď kamenných kníhkupectiev Martinus.sk v Bratislave na Obchodnej ulici. Toto spojenie sa ukázalo byť funkčné natoľko, že už o rok vznikol koncept kníhkaviarne v bratislavskej Mlynskej doline. Nanešťastie však interná situácia prevádzkovateľov kaviarní Shtoor neumožnila držať krok s ambicióznym plánom rozvoja Martinusu. Spojenie kníhkupectva a kaviarne je však pre Martinus.sk z dlhodobého hľadiska kľúčové. Preto sme sa rozhodli spojiť sily s tými najlepšími a vytvoriť úplne nový koncept kaviarní a kníhkaviarní, plne v súlade s víziou a hodnotami, ktorým v Martinuse veríme, zároveň však s vlastnou identitou a názorom."

 

Zástupcovia Martinusu sľubujú svojim fanúšikom ešte hlbšie prepojenie zážitku z kníh a jedinečnej atmosféry kaviarne. "Foxford chce byť miestom, ktoré umožní diskusiu pri dobrej káve či víne a to všetko v obklopení krásnych kníh. Zároveň má však ambíciu prebudiť tvorivého ducha šikovných ľudí a spoločne prísť na to, ako môžeme zlepšiť svet okolo seba."

Foxford podľa plánov jeho tvorcov neostane iba kaviarňou, ale bude slúžiť aj ako prednášková miestnosť, pódium a agora v jednom. "Bude sa snažiť o zapálenie iskry nadšenia pre všetkých kreatívnych. Nie náhodou je názov Foxford spojením dvoch slov: Fox (predstavuje šikovných ľudí) a Oxford (ako symbol tej najkvalitnejšej akademickej pôdy)."


Foxford je spoločným projektom Martinus.sk a autora konceptu Shtoor Martina Bajaníka a jeho manželky Mirky. "Foxford v Košiciach bude ochutnávkou tohto konceptu pod patronátom novovytvorenej “Fakulty čiernych vied” zameranej na kaviarenské štúdium. A už teraz sa môžu potenciálni poslucháči Foxfordu tešiť na ďalšie študijné odbory na ďalších foxfordských fakultách."

 

(Doplnené: Prečitajte si tiež rozhovor s Martinom Bajaníkom: Foxford nie je nasledovníkom Shtoora.)

 

A takto kaviareň vyzerá. Ktorý koncept sa vám páči viac? Bratislavský či ten košický?

 

 

 

Zdroj: mia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 12:50