StoryEditor

Do Piana pritečú 2 milióny eur

17.04.2012, 00:00

Piano Media získalo peniaze z investičného fondu 3TS Cisco Growth Fund, ktorý u nás v minulosti financoval Globtel.

Piano Media dostalo investíciu 2 milióny eur. Získalo ju z investičného fondu Technology in Central and Eastern Europe Fund S.C.A. SICAR, známeho aj ako 3TS Cisco Growth Fund.

Ako informuje Piano, peniaze sa použijú na "ďalšiu expanziu, posilnenie medzinárodného tímu a vývoj softvéru a tiež posilnenie marketingových aktivít a pozície medzinárodného lídra v oblasti spoplatňovania obsahu".

Fond spravuje spoločnosť 3TS Capital Partners. Tá sa stane spoluvlastníkom Piano Media a pripojí sa k firmám Monogram Ventures, Etarget a NextBig.

Spoločnosť 3TS Capital Partners je z nášho regiónu známa: v portfóliu na svojom webe uvádza investíciu do slovenského mobilného operátora Globtel (dnešný Orange). Investovala doňho v roku 2001 a vystúpila v roku 2005 v prospech Orangu. Do spoločnosti Internet Mall, pôsobiacej na stredoeurópskom trhu internetových obchodov, v roku 2008 spolu s Intel Capital investovala 700 miliónov Kč (28 mil. eur). 3TS Cisco Growth Fund je fondom rizikového kapitálu, za svoje priority označuje malé a stredné podniky z technologického odvetvia, médií a telekomunikačného sektora. Podľa slov šéfa investície a partnera v 3TS Jiřího Beneša očakávajú od Piana posilnenie a rozšírenie jeho trhovej pozície.

Ako uviedol riaditeľ Piano Media Tomáš Bella, počiatočná investícia do Piana v roku 2011 bola 300 tisíc eur. "To nám pomohlo rozbehnúť Piano v prvých dvoch krajinách a dokázať, že Piano model spoločného predplatného funguje," tvrdí. Systém zamykania webov odštartoval v roku 2011 v Slovensku, začiatkom tohto roka sa dostal aj do Slovinska. Optimistický plán podľa Bellu počíta s pridaním ďalších troma-štyroch krajín tento rok.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:13