Hra o tróny (Game of Thrones)
StoryEditor

Na sledovanie HBO už nebudete musieť platiť káblovku

16.10.2014, 16:20
Televízia HBO mení stratégiu: budete ju môcť sledovať cez počítač, tablet či mobil bez toho, aby ste museli mať káblovku.

HBO mení stratégiu: kým doteraz ponúkalo službu HBO Go iba ako doplnok pre predplatiteľov kábloviek, čoskoro ju bude ponúkať aj samostatne. Informuje agentúra Reuters.

Znamená to, že nebudete musieť byť klientom káblovky na to, aby ste mohli sledovať HBO a jeho programy. Služba HBO Go sa tak stane samostatnou video on demand platformou ako napríklad Netflix alebo Voyo.

Cez HBO Go sa dá sledovať kompletná pôvodná tvorba HBO vrátane seriálov ako Hra o tróny (Game of Thrones) či Temný prípad (True Detective) a okrem toho filmové či seriálové akvizície. Na Slovensku a v Česku je v HBO Go napríklad aj lokálny seriál Terapie a pribudne nový Až po uši. Služba takisto umožňuje streamovať hlavný kanál HBO.

Samostatný predaj digitálneho HBO Go odštartuje v Amerike budúci rok. Je pravdepodobné - a naznačuje to aj samotná stanica, že rovnakú stratégie preberie HBO aj na ďalších trhoch.

Šéf HBO Richard Plepler pre Reuters povedal, že služba má potenciál priniesť stovky milónov dolárov v tržbách. "Využijeme všetky prostriedky na rast, ktoré máme k dispozícii. Ide o najzaujímavejšiu zmenu v Amerike aj medzinárodne v histórii HBO," uviedol.

Šéf konkurenčného Netflixu Reed Hastings pre Reuters uviedol, že to očakával. "Mnoho ľudí si predplatí Netflix aj HBO naraz, keďže ponúkame odlišný obsah, takže si myslíme, že z toho môžeme obaja vyťažiť, ak sa spotrebiteľ posunie smerom k internetovej televízii."

Krok HBO môže motivovať k tomu istému ďalších hráčov. Starz a Showtime agentúre naznačili, že by sa radi posunuli podobným smerom. Pre Showtime je samostatne stojaca streamovacia videoslužba "niečo, čo už istý čas skúmajú". Starz to už chystá pod názvom Starz Play pre Latinskú Ameriku, západnú Afriku, Blízky východ a Áziu od roku 2015.

Zdroj: Ivan Krasko, Reuters

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 01:10