Welcome to the Family
StoryEditor

Amerika škrtá ďalšie seriály

21.10.2013, 17:00
Končí aj krimiseriál Ironside, ktorý ešte nedávno NBCUniversal vychvaľovala a predávala na veľtrhu MIPCOM.

Rušenie nových seriálov, ktoré sa nechytili, v Amerike pokračuje. Po tom, čo túto sezónu iba po dvoch epizódach skončili nové komediálne seriály Lucky 7 (ABC) a We Are Men (CBS) prichádzajú ďalšie škrty: NBC ruší dva seriály. Informovala o tom v tlačovej správe.

Rodinný sitkom Welcome to the Family stanica sťahuje z vysielania po troch častiach. Už jej štart bol slabý: v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 dosiahla s prvou časťou rating 1,1 %, pričom priemer NBC v danom týždni bol 2,8 %. Ďalšie týždne spadla pod 1 %. Novinka CBS prehrávala v súboji s The Millers, ktorý sa vysiela v tom istom čase. Náhradou za neúspešnú novinku budú už od tohto týždňa Parks and Recreation, špeciál The Voice, halloweenovské špeciály, The Sound of Music Live a The Sing-Off.

Welcome to the Family bol klasický sitkom o nečakanom tehotenstve, ktorý spojí dve odlišné rodiny. Hrali v ňom Mike O’Malley, Mary McCormack či Ricardo Chavira a na svetové trhy ho predávala spoločnosť Sony Pictures Television International.

Ďalším zrušeným seriálom je akčný Ironside. Ako si všimol The Hollywood Reporter, vznikol podľa rovnomennej kriminálky s Raymondom Burrom zo 60. a 70. rokov, ktorá sa dožila 199 epizód a celovečerného filmu. Novodobá verzia s Blairom Underwoodom skončí budúcu stredu po štyroch epizódach. Odštartovala slabo - s ratingom 1,3 % - a následne klesla až k 1 %. Ako náhradu ponúkne rôzne špeciály a už v januári v stredajšom slote prinesie novinku Chicago P.D. Ide o seriál z produkcie Dicka Wolfa, spin-off Chicago Fire.

Ironside je seriál o newyorskom policajtovi, ktorý sa nezastaví, kým nevyrieši najťažšie zločiny. Skončil na invalidnom vozíku, ale zaprisahal sa, že ho to nikdy nespomalí. Seriál distribuuje NBCUniversal, ktorá ho len nedávno prezentovala svetovým televíziám na veľtrhu MIPCOM v Cannes. A nešetrila chválou: "Ironside a Chicago P.D. sú dva seriály, ktoré naplnia potreby vysielateľov," povedala pre WorldScreen prezidentka NBCUniversal International Television Distribution Belinda Menendez.

Stratégie zostavili rebríček najúspešnejších a najhorších noviniek americkej televíznej jesene. Úspešne sa uviedla novinka ABC Agents of S.H.I.E.L.D. Akčný titul plný hrdinov od Marvela odštartoval silnejšie než ktorékoľvek iné nové seriály. Prečítajte si viac.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 07:02