La Tempestad: Búrka
StoryEditor

Búrka: Dobrodružstvo lásky. Na Joj a Wau prichádza telenovela

14.04.2014, 12:50
Televízia Joj skúsi v zaujímavom podvečernom čase nový žáner: latinskoamerickú telenovelu. Prečítajte si viac.

Aktualizované: Joj zmenila slovenský názov telenovely na Búrka: Dobrodružstvo lásky. Predtým bola v programe ako La Tempestad: Búrka.

Televízia Joj skúsi na svoje pomery nezvyčajný žáner: latinskoamerickú telenovelu. Od 28. apríla začne vysielať seriál Búrka: Dobrodružstvo lásky (La Tempestad).

Nový seriál bude chodiť každý pracovný deň od 17:15 do 18:15, v slote nahradí pôvodnú tvorbu Ochrancovia, ktorá od 18. týždňa už v programe nefiguruje.

Joj telenovelu nasadí v relatívne ťažkej konkurencii - Markíza tam od 17:50 má slovenský seriál Chlapi neplačú, ktorý prekračuje 30-percentné trhové podiely v 12-54. Žánrovou konkurenciou bude aj Doma, tá podvečer do 18. hodiny reprízuje telenovelu Keď budeš moja (Cuando seas mía).

TV Joj klasický romantický či telenovelový žáner vo svojej štruktúre nemá. V hlavnom čase s ním naposledy experimentovala v lete 2011, kedy do nedeľného prime-timu nasadila turecký seriál Láska v Istanbule (Lale Devri), ale stiahla ho po dvoch častiach. Ešte predtým skúsila Ošklivku Katku z Primy. V sezóne 2011/2012 vyrobila aj vlastný romantický seriál Nevinní.

Búrka: Dobrodružstvo lásky pôjde reprízovo aj na ženskom kanáli Wau, a to cez pracovné dni od 20:40. Wau skúsi využiť žánrovú dieru: konkurenčná Doma v tomto okne nemá telenovely ani romantické seriály, ale kriminálky (Parížske zločiny, Bostonské vraždy, Odložený prípad) a v piatok Zámenu manželiek.

La Tempestad je klasická telenovela, predáva ju jeden z najväčích svetových telenovelových distribútorov Televisa. La Tempestad mala premiéru v máji 2013 v Mexiku a od júla 2013 ju nasadila aj stanica Univision pre trh USA.

V USA na stanici Univision sa vysielala každý pracovný deň o 21:00. Presahovala do dvoch sezón: v sezóne 2012/2013 dosahovala podľa Nielsen Research sledovanosť 1,5 % (parameter most current), respektíve 1,3 % v ratingovo tradične slabší piatok. Pre Univision so sezónnym priemerom 1,4 % to bolo uspokojivé číslo. V aktuálne sezóne 2013/2014 mala od 3,4 do 3,7 milióna divákov (2+) a v reklamne dôležitej skupine 18-49 v jednotlivé dni rating od 1,3 do 1,5 %. Opäť nad priemerom stanice, ktorý je túto sezónu 1,2 %. Nábehovú krivku jej robil o 20:00 seriál Porque el amor manda (v najúspešnejšie dni s ratingom 1,8 %).

Televisa v tlačovej správe pred štartom La Tempestad tvrdila, že ide o jednu z jej najväčších produkcií vôbec. Účinkujú v nej William Levy (Čaro lásky/Sortilegio, Triunfo del Amor, účinkovanie v americkej verzii Let's Dance/Dancing with the Stars) a Miss Universe 2010 Ximena Navarrete.

O čom je Búrka: Dobrodružstvo lásky
(zdroj: anotácia TV Joj)

La Tempestad/The Storm

telenovela (45´), Mexiko 2013

Réžia: Monica Miguelová, Eric Morales

Herci: William Levy, Ximena Navarreteová, Iván Sáchchez, Cézar Évora, María Sortéová, Daniela Romová, Laura Carmineová, Mariana Seonaová

Mexická telenovela La Tempestad mala svetovú premiéru na mexickom televíznom kanáli Canal de las Estrelas 13. mája 2013, záverečná 121 časť sa odvysielala 27. októbra 2013. Vznikla na motívy kolumbijskej telenovely La tormenta. Producent Salvador Mejía Alejandre ju vyrobil pre mediálnu spoločnosť Televisa, ktorá pôsobí v Latinskej Amerike.

Príbeh lásky podnikateľky Mariny Reverteovej (XIMENA NAVARRETEOVÁ) a mladého atraktívneho námorného kapitána Damiána Fabrého (WILLIAM LEVY), majiteľa rybárskej lode Búrka, ktorý žije v malom prímorskom mestečku.

Ich počiatočná vzájomná nedôvera vyprchá, keď musia spojiť svoje sily, aby sa ubránili spoločnému nepriateľovi. Bezohľadní podnikatelia chcú zničiť spoločnosť na spracovanie rýb neptuno. Damián by prišiel o živobytie, Marina o výnosy zo svojich obchodných aktivít a obyvatelia mestečka o prácu. Pre spoločné záujmy sú obaja nútení zložiť zbrane, ukončiť vzájomnú nevraživosť a vyhlásiť prímerie. Vtedy si Damián uvedomí, že sa do Mariny zamiloval...

Cesta Mariny a Damiána za šťastím však nebude taká jednoduchá, osud im ju skomplikuje nejednou prekážkou či intrigou a dostihnú ich aj tiene rodinných tajomstiev z minulosti. Akoby to nestačilo, ich najhorší nepriatelia z okruhu starostových ľudí spolupracujú s mafiou, ktorá obchoduje s unesenými ľuďmi a ženy predáva na prostitúciu...

http://youtu.be/g2hWeyhQL9U

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:05