StoryEditor

Ďalšia talentová šou prichádza. RTVS kúpila »celosvetový hit«

01.10.2013, 23:29
Spevácka súťaž bez kastingov. Na Slovensku uvidíme aktuálne najsilnejší formát Endemolu Your Face Sounds Familiar.

Na Slovensko príde ďalšia talentová šou. Spoločnosť Endemol, ktorá našim televíziám v minulosti predala formáty ako Big Brother, Ruku na to! (Deal or No Deal), Svadba snov (Love Letters) alebo Wipeout, uzatvorila ďalší obchod. Tentokrát s RTVS. Verejnoprávna televízia kúpila od Endemolu formát Your Face Sounds Familiar.

Ako uvádza Endemol v tlačovej správe, RTVS vyrobí 12 epizód ako spoločný projekt s Českou televíziou. Šou bude mať československú premiéru v roku 2014.

Your Face Sounds Familiar je aktuálne najsilnejší formát Endemolu. Dominoval jeho jarnému katalógu na veľtrhu MIPTV a za topformát ho označila aj predajkyňa Endemolu, s ktorou sa Stratégie zhovárali na poslednom veľtru NATPE v Budapešti. Predal sa napríklad do Rumunska, kde ho vysielala verejnoprávna Antena 1. Kúpilo ho 30 krajín vrátane Veľkej Británie a najnovšie Argentína a Srbsko. Objednala si ho aj americká ABC, ktorá tento rok začala vyrábať šesť epizód.

Magazín The Hollywood Reporter nazval formát Your Face Sounds Familiar "celosvetovým hitom".

Your Face Sounds Familiar spadá do kategórie celebritných talentových šou. Distribútor zdôrazňuje komediálny rozmer formátu. V každej epizóde na seba celebrity vezmú identitu známeho speváka a vystúpia na pódiu s jeho piesňou. Následne sú hodnotení: body dostávajú za spev, štýl a vierohodnosť svojho vystúpenia. Zmena je často radikálna a celebrity sa premenia na niekoho oveľa staršieho či mladšieho, alebo dokonca na interpreta opačného pohlavia. V súťaži nie sú žiadne vyraďovacie kolá. Každý týždeň súťažia tie isté celebrity a štyri s najvyšším počtom bodov sa kvalifikujú do finále. Víťaz získa hotovosť, ktorú venuje na charitu.

http://youtu.be/cAM8chSJanU

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 18:17