Alexej Fulmek
StoryEditor

Denník Sme na predaj? Nemôžem potvrdiť, že kupcom bude Penta, hovorí vydavateľ

08.09.2014, 11:15
Ak sa Rheinisch-Bergische rozhodne predať svoj podiel v Petit Presse, Prvá slovenská investičná skupina si predkupné právo na kúpu akcií uplatní, predpokladá Alexej Fulmek.

Je na predaj vydavateľ denníka Sme, spoločnosť Petit Press? Český web Motejlek tvrdí, že áno - podľa jeho informácií je skupina Penta Investments "pomerne blízko dohody o vstupe".

"Viaceré investičné skupiny mali záujem o kúpu 50-percentného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktorý drží spoločnosť Rheinisch-Bergische, po tom, čo táto spoločnosť predala minulý rok svoju 100 % pozíciu v Mafre. Nemôžem potvrdiť, že kupcom bude Penta, pretože predkupné právo na tieto akcie má Prvá slovenská investičná skupina a predpokladám, že ak sa Rheinisch-Bergische rozhodne predať svoj podiel v Petit Presse, Prvá slovenská investičná skupina si predkupné právo na kúpu akcií uplatní," povedal pre Stratégie generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.

Petit Press má dvoch spoluvlastníkov s 50-percentným podielom: jedným je Rheinisch-Bergische-Druckerei, respektíve skupina The Rhei­ni­sche Post Medi­en­grupp, ktorá má vydavateľské aktivity okrem Slovenska aj v Poľsku, Luxembursku a Holandsku a domácim trhom je Nemecko. Druhým 50-percentným spoluvlastníkom je Prvá slovenská investičná skupina - akciová spoločnosť, v ktorej je predsedom predstavenstva Peter Vajda.

Kľúčovými produktmi vydavateľstva je denník Sme (predaný náklad 39 636 v júni podľa ABC SR) a web Sme.sk (návštevnosť 2,1 mil. RU podľa AIMmonitora). Vydáva tiež regionálne noviny My, košický Korzár a ďalšie tituly. Vlastní tiež tlačiareň.

Aktualizácia: Stratégie požiadali o stanovisko The Rhei­ni­sche Post Medi­en­grupp. Hovorkyňa spoločnosti povedala, že nebudú komentovať akékoľvek špekulácie o slovenskom trhu.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:15