Bordertown
StoryEditor

Fox chystá nový animovaný seriál k Simpsonovcom

15.11.2013, 16:10
Stanica Fox pripravuje animovanú seriálovú novinku Bordertown na sezónu 2014/2015. Doplní Simpsonovcov a Bob's Burgers.

Americká televízia Fox chystá novinku: animovaný seriál Bordertown. Premiéru bude mať v sezóne 2014/2015, stanica si zatiaľ objednala 13 epizód.

Tvorcom a scenáristom seriálu Bordertown je Mark Hentemann, ktorý je dnes producentom Griffinovcov (Family Guy). On a tvorca Griffinovcov Seth MacFarlane budú výkonnými producentmi Bordertownu. V tíme výkonných producentov bude aj Alex Carter (Grifinovci) and Dan Vebber (American Dad, Futurama).

Nový animovaný komediálny seriál bude o dvoch rodinách žijúcich vo fiktívnom meste na hranici medzi USA a Mexikom a má ponúknuť satirický pohľad na kultúrne zmeny prebiehajúce v Amerike. Hlavnými postavami sú strážca hranice Bud, ktorý sa cíti byť ohrozený spoločenskými zmenami, a jeho sused - imigrant z Mexika Ernesto.

Seriál tým, že bude o imigrantoch a podpíše sa pod neho Seth MacFarlane, vzbudil podľa The Washington Post isté obavy. Ale dodáva, že tie nedávno upokojilo nové meno: tvorcovia ohlásili, že ako scenáristu najali Lala Alcaraza. Ten patrí k uznávaným osobnostiam v hispánskej komunite a stojí aj za satirickou sériou La Cucaracha.

Podľa The Hollywood Reporter je Bordertown v produkčnom pláne Foxu už od roku 2009, vtedy však stanica dala prednosť inému titulu Bobove Burgery (Bob's Burgers).

Bordertown doplní zostavu animovaných seriálov televízie Fox a pridá sa k titulom ako Simpsonovci (The Simpsons) a Bobove Burgery - oba majú istotu, že sa budú vysielať aj nasledujúcu sezónu. Naopak, zo štruktúry od jesene 2014 vypadne American Dad a presunie sa na káblovú stanicu TBS. Štvrtým "animákom" v ponuke Foxu sú Griffinovci; v ich prípade stanica zatiaľ nerozhodla o obnovení na sezónu 2014/2015. Sledovanosť je však túto jeseň uspokojivá.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 08:27