František Borovský
StoryEditor

František Borovský novým programovým riaditeľom TV Barrandov

02.04.2015, 14:38
Jeho príchodom dochádza k zavŕšeniu zmien v manažmente televízie, ktoré so sebou priniesol vznik nových staníc pod značkou Barrandov: filmový kanál Kino Barrandov, kombinovaný dokumentárny a detský kanál Barrandov Plus a hudobná stanica Barrandov Muzika.

Funkciu programového riaditeľa Barrandova zastáva František Borovský od 1. apríla 2015. „Skutočnosť, že sa nám podarilo získať tak výraznú osobnosť televíznej brandže, nás napĺňa hrdosťou a vedomím, že do nášho tímu vznesie skúsenosti, nový pohľad a sviežu vlnu kreatívneho myslenia. Veríme, že v TV Barrandov nadviaže na úspešné vedenie komerčných televíznych staníc na Slovensku,“ okomentovala významnú posilu manažérskeho tímu Ing. Marcela Hrdá, generálna riaditeľka Televízie Barrandov.

Medzi prvé úlohy Františka Borovského bude patriť upevnenie programovej stratégie Televízie Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus a vývoj novej pôvodnej seriálovej tvorby hlavnej barrandovskej stanice. „Vstup do Televízie Barrandov vnímam ako začiatok mojej novej profesnej etapy na strane jednej a ako pokračovanie dôverného a mne blízkeho na stranej druhej,“ hovorí Františej Borovský.

Tím divízie programu skupiny Barrandov sa súčasne rozširuje o pozíciu riaditeľa akvizícií. Bol ním menovaný Lukáš Soukup, ktorý popri riadení oblasti akcizícií zodpovedá tiež za obsahovú časť vzťahu so strategickým partnerov TV Barrandov, spoločnosťou SPI International. Lukáš Soukup je rovnako riaditeľom spoločnosti Media View, ktorá obchoduje s akvizičným obsahom.

Vzhľadom k rozšíreniu vysielania skupiny Barrandov sa výrazne zvýšil význam skladby programu a preto niekdajšia programová riaditeľka TV Barrandov Markéta Daems prechádza na pozíciu riaditeľky skladby programu skupiny Barrandov. „Markéta Daems je profesionál vo svojom odbore a som rada, že prijala novú výzvu v programovom plánovaní skupiny Barrandov,“ povedala Marcela Hrdá.

 

František Borovský sa pohybuje v televíznom manažmente od roku 2002, pričom zastával vedúce funkcie najúspešnejších slovenských TV staníc STV1, Markíza a TV JOJ, kde v rokoch 2007 - 2014 pôsobil na pozícii generálneho riaditeľa. Následne sa venoval rozvoju online a TV projektov.

Lukáš Soukup začal svoju profesijnú kariéru v spoločnosti Médea. V oblasti starostlivosti o vzťahy so zákazníkmi sa venuje významným a VIP klientom spoločnosti. Lukáš Soukup je zároveň riaditeľom spoločnosti Media View.

Markéta Daems pôsobí v TV Barrandov od jej začiatku. V rokoch 2006 – 2013 tu pracovala ako špecialista akvizície, následne získala vedúcu pozíciu v oddelení Akvizície a skladby. Funkciu programovej riaditeľky zastávala od mája minulého roka.

 

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 08:12