Game of Thrones
StoryEditor

Game of Thrones sa stal najsledovanejším seriálom v histórii HBO

11.06.2014, 13:05
Seriál známy z našich obrazoviek ako Hra o tróny priniesol HBO rekordnú sledovanosť.

Najsledovanejším seriálom v histórii HBO je Hra o tróny (Game of Thrones). Vyhlásila to samotná stanica.

Game of Thrones prekonalo rekord, ktorý už vyše desať rokov držali Sopranovci (The Sopranos): doposiaľ nemalo na HBO nič vyššiu sledovanosť než ich najúspešnejšia séria z roku 2002 s 18,2 miliónmi divákov v priemere. Až doteraz: aktuálne vysielaná IV. séria Game of Thrones má hrubú sledovanosť 18,4 milióna divákov, čo znamená medzisezónny nárast o 4 milióny. HBO sem počíta všetkých divákov v USA - zrátalo premiérovú sledovanosť, reprízy aj divákov na ostatných, digitálnych platformách.

Štvrtá séria Game of Thrones sa stále vysiela a finišuje v Amerike túto nedeľu, no na zisku historického prvenstva to nič nezmení.

Game of Thrones sa vysiela aj u nás: tesne po americkej premiére ho na Slovensku a v Česku pod názvom Hra o tróny/Hra o trůny ponúka naše lokálne HBO. To svoju sledovanosť nemeria. Game of Thrones okrem toho vyšlo aj na DVD, s českým dabingom ho vydal Magic Box.

Game of Thrones je historický fantazijný seriál podľa knižnej predlohy, autorom ktorej je George R.R. Martin. Seriál má na konte jeden Zlatý glóbus a desať cien Emmy. Bude pokračovať aj ďalej: HBO v apríli oznámilo objednávku piatej a zároveň aj šiestej série.

http://youtu.be/_PA4pfwmFyE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 15:43