Upírske denníky (The Vampire Diaries)
StoryEditor

Markíza odvysiela nové Upírske denníky

03.05.2013, 16:48
Fanúšikovia mysteriózneho seriálu sa dočkajú nových častí, potvrdila programová riaditeľka Silvia Porubská.

Na obrazovkách televízie Markíza bude pokračovať mysteriózny seriál pre mladých Upírske denníky (The Vampire Diaries). Programová riaditeľka Silvia Porubská potvrdila, že premiérová séria Upírskych denníkov príde do vysielania budúci rok a stanica okrem toho v lete zreprízuje prvé dve série. uveidla to v online rozhovore Aktualít.

Upírske denníky mali na Markíze premiéru na jeseň 2010. V domácej Amerike vznikajú od roku 2009 a sú najsledovanejším programom jednej z najväčších staníc The CW. Markíza aj ďalší zahraniční vysielatelia majú istotu nových častí: The CW si totiž objednala na sezónu 2013/2014 piatu sériu.

Upírske denníky cielia na mladších divákov. Samotná The CW programovo mieri na ženy od 18 do 34 rokov. Upírske denníky majú za sebou dobrú ratingovú históriu. V Amerike v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 dosahujú túto sezónu priemerný rating 1,5 % (most current), kým priemer stanice je iba 0,7 %. Silné sú aj u tínedžerov 12-17.

V Nemecku Upírske denníky do hlavného vysielacieho času kúpila ProSieben, ktorá je najsilnejšia u mladých od 14 do 29 rokov. V prime-time išli aj na ďalších kľúčových trhoch ako Veľká Británia (ITV2). Stanice ich nasadzujú do rôznych slotov vrátane late-primových (maďarský RTL Klub), acess-primových (kanadská CTV) či podvečerných (ruská THT). Markíza pri premiére prvej série zvolila nedeľný dvojslot po 11. hodine.

Seriál predáva spoločnosť Warner Bros. International Television Distribution, kľúčový partner Markízy v oblasti akvizícií. Od tejto spoločnosti má i seriál Dva a pol chlapa (Two and a Half Men), z ktorého kúpila tiež nové časti.

http://youtu.be/OIzN8yKDnH4

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 16:08