StoryEditor

Olympijský hokej nemusí ísť na RTVS ani ČT, ale na kanáloch CME

31.05.2012, 15:09
Skupina vlastniaca Markízu, Novu a Novu Sport prejavuje záujem o balík hokejových zápasov ZOH Soči 2014.

To najlukratívnejšie z olympiády 2014 - hokejové zápasy - sa nemusí objaviť na kanáloch slovenskej RTVS či českej ČT. Podľa informácií Stratégií.sk má o hokejový balík záujem medzinárodný mediálny dom Central European Media Enterprises (CME), ktorý vlastní Markízu, Novu či Novu Sport. Hokej chce podľa našich informácií získať globálne pre trhy, na ktorých pôsobí.

To, že olympijský hokej na obrazovkách RTVS nie je istý, potvrdil pre Stratégie.sk aj šéf programu Andrej Miklánek.

Práva na olympijské hry predáva spoločnosť Sport Five, ktorá sa ich rozhodla rozdeliť do balíkov. V minulosti to bolo inak a verejnoprávne televízie mali k olympiáde ako celku ľahší prístup vďaka Európskej vysielacej únii.

V prípade Slovenska sú v hre zápasy s účasťou našich reprezentantov. Slovenskí hokejisti si účasť na zimnej olympiáde 2014 potvrdili vďaka umiestnenie na nedávnych majstrovstvách sveta.

Spoločnosť Sportfive získala práva na olympijské hry 2014 a 2016, blížiacu sa letnú olympiádu v Londýne ešte nepredáva. V našom regióne pôjde na verejnoprávnych staniciach, práva pre Slovensko získala RTVS. Odštartuje 27. júla a Jednotka a Dvojka sľubujú odvysielať priame prenosy všetkých športových disciplín. Na hlavnom kanáli pôjde napríklad vodný slalom, gymnastika a tenis.

Zisťujeme stanovisko CME.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 05:57