Štefan Hríb
StoryEditor

»Pod lampou« v ohrození. Hríb a Mika sa kritizujú cez médiá

13.01.2015, 12:41
pVáclav Mika tvrdí, že "takto spolupracovať nemôžu". Štefan Hríb hovorí o "nepochopiteľnej snahe RTVS zrušiť Pod lampou".

Václav Mika tvrdí, že "takto spolupracovať nemôžu". Štefan Hríb hovorí o "nepochopiteľnej snahe RTVS zrušiť Pod lampou".

Relácia Pod lampou je po posledných sporoch RTVS a jej tvorcov ohrozená. Šéf telerozhlasu nepovažuje spôsob spolupráce za dobrý. "Takto spolupracovať nemôžeme," povedal Václav Mika pre Denník N.

"Ide o jediný publicistický formát, ktorý nám dodáva súkromné vydavateľstvo, a nie produkčná spoločnosť. Viackrát sme pritom narazili na problémy, že si vydavateľstvo cez ten formát rieši aj svoj marketing," tvrdí pre denník a dodáva: "Porušenie dohody mi preto dáva jednoduchý záver – takýto formát so súkromným vydavateľstvom robiť nemôžem."

Sitácia sa zhoršila po tom, čo televízia s definitívnou platnosťou dostala 50-tisícovú pokutu za Lampu o kauze Cervanová, a na základe zmluvy požiadala o jej zaplatenie W Press, vydavateľa týždenníka .týždeň. "Ako šéf RTVS som žil v tom, že všetko je vyriešené, a zrazu som bol vtiahnutý do obchodných záujmov vydavateľstva W Press, ktoré vyzýva ľudí, aby sa skladalo na našu pokutu. To je koniec, vyslovene neakceptovateľná vec. Spoluprácu s televíziou vydavateľstvo zneužívalo aj inak, to je však na inú debatu." So Štefanom Hríbom si na margo budúcnosti Lampy vymenili listy.

Prečítajte si tiež:

Na Mikove výhrady zareagoval Štefan Hríb: "Mám pocit, že motiváciou listu, ktorý mi pán Mika poslal, nie je vyjasnenie celej situácie, ale nepochopiteľná snaha RTVS zrušiť program Pod lampou a nájsť si na to akúkoľvek, aj chybne vyargumentovanú zámienku," povedal pre Denník N a dodal: "Veríme, že v tomto pocite sa mýlime a sme pripravení na stretnutie k vyjasneniu celého tohto problému." Tvrdí, že od RTVS žiadali splátkový kalendár, ktorý však nedostali, a jedinou možnosťou bola verejná zbierka. "Nebol tým vtiahnutý do žiadnych našich obchodných záujmov, naopak, našim postojom a ochotou zaplatiť pokutu, aj keď sme neporušili vtedajšiu zmluvu, sme my pomohli RTVS," hovorí Hríb.

Lampa sa prvýkrát na Dvojke objavila v čase manažovania Richarda Rybníčka, neskôr ju vysielala komerčná Joj Plus. Na obrazovky Dvojky RTVS ju opäť vrátil manažment pod vedením Miloslavy Zemkovej.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 23:26