A Gifted Man
StoryEditor

RTVS kúpila nové americké seriály od CBS Studios (vo vnútri prehľad)

05.06.2014, 14:55
RTVS získala tituly od CBS Studios International vrátane seriálu Ray Donovan oceneného Zlatým glóbusom. Okrem toho má poslednú sériu Poirota.

Rozhlas a televízia Slovenska po čase opäť nakupuje u najväčších svetových distribútorov: získala niekoľko nových amerických akvizícií od CBS Studios International.

Potvrdené sú novinky Reckless, A Gifted Man a Zlatým glóbusom ocenený Ray Donovan. Všetky sú vo vysokom rozšlíšení (HD).

Právnickú drámu Reckless chystá na leto 2014 americká televízia CBS, seriál zo života bohatých, slávnych a "problémových" Ray Donovan zase vzniká pre káblovú stanicu Showtime. Seriál z prostredia chirurgie A Gifted Man chodil na CBS v sezóne 2011/2012. Viac o nich, sledovanosti a predajoch do zahraničia nájdete na konci správy.

CBS Studios International je spomedzi top akvizičných distribučných spoločností najviac otvorená spolupracovať s viacerými partnermi na jednom trhu naraz. Kým napríklad Warner Bros. International Television Distribution (partner skupiny Markíza) alebo Twentieth Century Fox International Television Distribution (skupina Joj) spolupracujú počas jedného obdobia spravidla iba s jedným free TV partnerom a predajú mu veľký balík, CBS Studios International svoju akvizičnú knižnicu kúskuje a niektoré seriály predáva samostatne. Takto podľa našich informácií v minulosti obchodovala seriál 90210: Nová generácia (90210) a otvorený bol aj NCIS: Los Angeles.

RTVS z bisnisu s najväčšími americkými distribútormi za posledné roky vypadla. Vrchol zažila v čase nového začiatku Richarda Rybníčka, kedy mala veľké balíky so skupinou Disney/ABC (Zúfalé manželky/Desperate Housewives, Spriaznení duchovia/Ghost Whisperer, Bratia a sestry/Brothers & Sisters), Twentieth Century Fox International Television Distribution (24) a nakupovala aj od NBCUniversal (Dr. House/House M.D., Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka/Law & Order: Special Victims Unit). Pozostatkami týchto väčších dealov sú už iba doobjednávky nových sérii z titulov zakúpených v minulosti, na ktoré má RTVS prednostné právo. Takto napríklad nedávno dokúpila novú sériu Zákona a poriadku: Špeciálnej jednotky za 75 990 eur. Veľké celoročné balíky s najväčšími distribútormi, ktorých cena sa spravidla pohybuje na sedemciferných dolárových sumách, RTVS momentálne uzavreté nemá. Hlavným partnerom je britská BBC Worldwide.

Okrem toho RTVS pokračuje aj v akvizícii európskej tvorby: od ITV Studios International kúpila poslednú 13. sériu detektívneho seriálu Agatha Christie: Hercule Poirot (Agatha Christie's Poirot). Je k dispozícii vo vysokom rozlíšení a RTVS ju odvysiela so slovenským dabingom. Sériu práve teraz vysiela česká verejnoprávna televízia. Na ČT 2 dosahuje Poirot nadpriemerné výsledky: minulú sobotu mal podľa MediaGuru.cz 436 tisíc divákov a podiel 14 % v 15+. Pritom bežné výkony ČT 2 sú posledné týždne okolo 4 %.

O akvizícii týchto seriálov informoval Václav Mika v rozhovore pre Aktuálne.sk.

O čom sú nové akvizície RTVS

Reckless

O čom je: “Dusná” právnická dráma z Južnej Karolíny, kde úžasný “yankee” právny poradca a šarmantná južanská advokátka musia skryť svoju intenzívnu náklonnosť jedného k druhému. Najmä po tom, čo v meste prepukne sexuálny škandál v radoch polície.

Žáner: krimi, právnický, dráma

Krajina pôvodu: USA (bude sa vysielať od leta 2014)

Počet sérií: 1 (13 epizód)

Herci: Anna Wood, Cam Gigandet, Shawn Hatosy, Georgina Haig, Kim Wayans, Michael Gladis, Gregory Harrison, Adam Rodriguez

Výkonní producenti: Dana Stevens, Ian Sander, Kim Moses, Corey Miller

Sledovanosť: Seriál odštartuje na CBS 29. júna, bude sa vysielať v nedeľu o 21:00 s nábehovou krivkou po šou Big Brother. Zo zahraničných staníc ho už stihla kúpiť napríklad AXN India

Distribútor: CBS Studios International

Ray Donovan

O čom je: V metropole bohatých a známych robí svoju netradičnú prácu Ray Donovan. Volajú si ho celebrity, špportovci či finanční magnáti vždy, keď potrebujú, aby niektoré chúlostivé kauzičky jednoducho zmizli pod zem. Seriál ma na konte jeden Zlatý glóbus a nomináciu

Žáner: dráma, krimi

Krajina pôvodu: USA (2012-doteraz)

Počet sérií: 2 (24 epizód)

Herci: Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Dash Mihok, Jon Voight, Katherine Moennig, Pooch Hall, Steven Bauer, Kerris Dorsey, Devon Bagby

Výkonní producenti: Ann Biderman, Mark Gordon, Bryan Zuriff

Sledovanosť: Ray Donovan sa s prvou sériou stal najúspešnejším novým seriálom v histórii americkej káblovej stanice Showtime, prekonal aj dovtedajšiu jednotku Homeland. Premiéry a ich reprízy dosahovali kumulovanú priemernú sledovanosť 5,7 milióna divákov. Seriál nedávno kúpila stanica Sky Atlantic pre britský trh a HBO Nordic pre Dánsko, Nórsko a Fínsko.

Distribútor: CBS Studios International

A Gifted Man

O čom je: Dráma o brilantnom charizmatickom chirurgovi, ktorého život sa navždy zmení po tom, čo ho zosnulá manželka začne učiť o zmysle života. Avšak z druhého sveta.

Žáner: dráma, mysteriózny

Krajina pôvodu: USA (2011-2012)

Počet sérií: 1 (16 epizód)

Herci: Patrick Wilson, Jennifer Ehle, Margo Martindale, Julie Benz, Rachelle Lefevre, Pablo Schreiber

Výkonní producenti: Neal Baer, Carl Beverly Sarah Timberman, Susannah Grant

Sledovanosť: V Amerike mal v sezóne 2011/2012 sledovanosť 8,6 milióna divákov 2+ (zdroj Nielsen Research, parameter Most Current). V reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 mal rating 1,4 %. Sezónny priemer CBS bol 3,0 %. Stanica ho nasadila do problematického piatkového prime-timu, kde je divácka základňa spravidla menšia, keďže ľudia buď pozerajú programy nahraté počas týždňa alebo nesedia pri obrazovkách. Seriály vysielané v piatok majú najväčšie riziko zrušenia, to sa stalo aj v prípade A Gifted Man

Distribútor: CBS Studios International

Čo na to Stratégie: Nenáročný lekársky seriál s prvkami "tajomna". Na Jednotku, ktorá vedela divákov naučiť na Dr. Housa (House M.D.), sa hodí.

http://youtu.be/aDox-bWz3wg

http://youtu.be/r36OT6TsHOw

http://youtu.be/9Enr_bZl_DA

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 17:08