Seriál 24 hodín: Dnes neumieraj (24: Live Another Day)
StoryEditor

Rybníčkov agent nezaujal. Joj odsúva seriál 24 do hlbokej noci

24.08.2015, 11:17
24 hodín: Dnes neumieraj po programovej zmene skončí na Joj v noci. Neskôr dostane priestor na stanici Plus.

Návrat Kiefera Sutherlanda ako agenta Jacka Bauera na slovenské obrazovky sa neskončil divácky úspešne. Seriál, respektíve minisériu 24 hodín: Dnes neumieraj (24: Live Another Day) presúva Joj až do noci: premiérové časti pôjdu o 2. hodine v noci. Zmena je platná od tohto týždňa.

 

Ako to pôvodne bolo

Séria 24 hodín: Dnes neumieraj odštartovala na Joj minulý utorok. Podľa programových plánov sa mala spočiatku vysielať od utorka do štvrtka vždy s dvoma časťami za sebou medzi 22. hodinou a polnocou, ďalšie týždne sa počítalo už iba s jednou časťou za deň o 23. hodine.

Joj však už v stredu, keď mala k dispozícii prvé výsledky, rozhodla o okamžitej programovej zmene a už prvý týždeň škrtla prvú časť - na 22. hodinu zaradila šou Farmár hľadá ženu - Prvé stretnutie a seriálu 24 ponechala iba jednu epizódu denne o 23. hodine.

Oddnes neplatí ani to a seriál pôjde v hlbokej noci. Bude sa vysielať od pondelka do štvrtka so začiatkom približne o 2. hodine. Posledná epizóda pôjde budúci týždeň vo štvrtok 3. septembra. Joj vtedy nasadí dve časti za sebou, seriál bude podľa zmenených programových plánov finišovať o 3:55 nadránom.

 

Joj: Nesplnil očakávania, dostane priestor na Pluske

Televízia Joj nebola so seriálom spokojná, uviedla pre Stratégie: "Seriál 24 hodín: Dnes neumieraj nesplnil naše očakávania, preto ho dovysielame v náhradnom termíne. Divákom ho však neskor prinesie televízia Plus," uvádza a vyjadruje sa aj k zahraničným seriálom ako takým: "Akvizičné seriály to na hlavných staniciach majú čoraz ťažšie. Sme preto radi, že toto leto sa najúspešnejšími akvizičnými seriálmi na slovenských obrazovkách stali úspešný český seriál Vinári a premiéra akčného seriálu Kuriér II. Oba tituly si udržali svoj vysielací čas i sledovanosť."

Seriál mal prvý týždeň podiely pod 10 % v reklamne dôležitej cieľovej skupine 12-54, nad túto hodnotu nenarástol ani o 22., ani o 23. hodine.

Nejde o prvý presun akvizícií v lete: napríklad nových Mušketierov (The Musketeers) nasadila Markíza na 20. hodinu, no dovysielala ho v off-time.

 

Priniesol ho Rybníček

24 hodín: Dnes neumieraj je 12-dielna séria, ktorú americká stanica Fox priniesla minulý rok. Nadväzuje na seriál "24" vysielaný v rokoch 2001 až 2010, kedy vzniklo osem sérií. Seriál sa dostal aj na Slovensko: premiéru u nás mal v roku 2004 na verejnoprávnej Jednotke. Riaditeľom STV bol vtedy Richard Rybníček, intendantom Jednotky František Borovský, akvizície nakupovala Andrea Gavačová, dnes pôsobiaca vo FremantleMedia. Slovenskej televízii sa podarilo kúpiť viacero väčších akvizičných balíkov, či už od Disneyho, od ktorého mala napríklad Zúfalé manželky (Desperate Housewives), alebo Twentieth Century Fox International Distribution, z knižnice ktorého pochádzali Simpsonovci (The Simpsons) či práve 24.

Seriál, v ktorom vystupuje Kiefer Sutherland ako agent Jack Bauer, bol špecifický tým, že dej jednej časti sa odohrával reálne v rozpätí jednej hodiny, ďalšia epizóda bola ďalšou hodinou dňa. V zámorí ho ocenili dvoma Zlatými glóbusmi a dvoma desiatkami cien Emmy.

Jednotka sa k nemu neskôr vrátila v repríze, no nové série už nenakupovala, takže poslednú ôsmu sme u nás ani nevideli. Až teraz Joj po viacročnej pauze získala 24 hodín: Dnes neumieraj.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 09:14