Velkolepé století. Foto: TV BarrandovTV Barrandov
StoryEditor

Sultán alias Velkolepé století sa vracia na TV Barrandov

10.02.2014, 12:15
Seriál, ktorý bodoval na Doma, vráti aj česká televízia Barrandov. A to do zaujímavého času. Prečítajte si podrobnosti.

Česká TV Barrandov vracia tureckú seriálovú produkciu späť do lukratívneho času. Od marca začne vysielať premiérovú tretiu sériu historického seriálu Velkolepé století (Magnificent Century), známeho u nás ako Sultán.

Velkolepé století prichádza s premiérovými časťami v sobotu 1. marca. Bude sa vysielať každý deň medzi 19:15 a 20:15. Nábehovú krivku mu spraví vynovená spravodajská relácia Naše zprávy. Tá dostane inú štruktúru, dramaturgiu, moderátorov a tiež dlhšiu stopáž: po novom od 18:30 do 19:15.

Barrandov tak mení access-prime a večerný prime-time. Z 19. hodiny škrtá detský animovaný blok Animáček, ktorý sa bude vysielať už iba ráno. Ambíciu robiť zmeny s Animáčkom načrtol šéf Barrandova Vladimír Železný už na stretnutí so Stratégiami koncom minulého roka. Detský blok síce dosahoval na pomery Barrandova uspokojivú sledovanosť, no podľa Železného ničil nábehovú krivku pre hlavné večerné programy o 20. hodiny. Divák Animáčka totiž po skončení bloku od obrazoviek odchádza a východisková pozícia pre večerné programy nebola uspokojívá. Programové okno medzi 19. a 20. hodinou patrí v Česku k najkonkurenčnejším, keďže Česká televize a Nova v ňom majú svoje spravodajské relácie.

Ako Železný povedal v jednom z vydaní kontaktnej relácie Volejte Železnému, od Velkolepého století si sľubuje zásah najmä žien-diváčok a lepšiu nábehovú krivku pre večerné programy. Turecká produkcia má spravidla lojálneho diváka.

Velkolepé století si v minulosti na Barrandove vyskúšalo dokonca aj najlukratívnejší čas: prvé epizódy tohto seriálu vysielala stanica o 20. hodine. Bolo to ešte za čias predošlého vedenia koncom roka 2011. Seriál bol z prime-timu stiahnutý a vysielal sa v iných slotoch. Aktuálne ho reprízuje v ranných časoch, premiéry chodili popoludní.

Na Slovensku kúpila seriál televízia Doma, pod názvom Sultán ho vysiela už od roku 2011. Ide o jednu z jej najúspešnejších akvizícií. Prečítajte si viac o sledovanosti Sultána na Doma a o histórii vysielania seriálu na Slovensku.

Doma už má za sebou aj tretiu sériu, vysielala ju minulý rok. Zakúpila tiež záverečnú štvrtú sériu a chystá sa ju odpremiérovať v roku 2014. V hlavnom vysielacom čase ju zatiaľ nahradili americké krimiseriály.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 21:16