Sultán (Magnificent Century). Foto: DomaDoma
StoryEditor

Vieme, čo na Doma nahradí Sultána

24.10.2013, 11:00
Namiesto tureckého seriálu ponúkne Doma čosi iné, žánrovo odlišné.

Televízia Doma v novembri prestane vysielať turecký seriál Sultán (Magnificent Century), minú sa jej totiž premiérové epizódy tretej série. Záverečnú štvrtú sériu chystá na rok 2014.

Od 19. novembra zaradí do vysielania novinku. Namiesto Sultána bude vysielať seriál Bostonské vraždy. Ide o americký krimiseriál s dvoma hlavnými ženskými hrdinkami, ktorý sa okrem riešenia zločinov sa vo veľkej miere venuje aj súkromným životom postáv. Na Doma pôjde vždy v utorok a štvrtok o 20:30. Streda bude patriť tiež kriminálke - od 6. novembra prinesie Doma seriál Odložený prípad (Cold Case).

Bostonské vraždy - v origináli Rizzoli & Isles - vznikli podľa príbehov autorky bestsellerov Tess Gerritsen. Postavu detektívny stvárňuje Angie Harmon známa zo seriálu Zákon a poriadok (Law & Order) a v úlohe patologičky sa predstaví Sasha Alexander (NCIS - Námorný vyšetrovací úrad).

Krimiseriál Rizzoli & Isles vznikol v Amerike na objednávku káblovej stanice TNT. S prvou sériou v lete 2010 sa stal vôbec najsledovanejším seriálom v histórii amerických káblových televízií. Premiéru videlo takmer 7,6 milióna ľudí, druhá séria bola ešte úspešnejšia. TNT odvysielala už štyri série a na budúce leto si objednala piatu. Doma má teda dostatok epizód - čoskoro ich bude vyše 70.

Na susednom českom trhu vysiela seriál televízia Prima pod názvom Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně. Plánuje tri série až do apríla budúceho roka. Rizzoli & Isles v hlavnom vysielacom čase sledujú diváci aj na reklamne najväčšom televíznom trhu Európy - v Nemecku - kde ho ponúka stanica Vox. Na jej obrazovkách odštartoval minulý rok dobre. Minulý týždeň mal v reklamne dôležitej cieľovej skupine 14-59 trhový podiel 8,0 %; išlo o jeden z najlepších výsledkov za posledné týždne.

Stanica Doma získala Rizzoli & Isles od svojho najdôležitejšieho akvizičného partnera, spoločnosti Warner Bros. Interantional Television Distribution. Od nej má aj Odložený prípad (Cold Case).

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. máj 2024 17:47