Hotel Paradise. Foto: Joj.skJoj.sk
StoryEditor

Televízie dostali pokuty za vyše 26 tisíc eur

28.08.2013, 14:00
Prevádzkovateľ Joj musí zaplatiť 21 600 eur, Markíza 5 tisíc.

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom včerajšom rokovaní uložila jednotlivým médiám sankcie vo výške 26 600 eur. Najvyššiu pokutu, 21 600 eur, bude musieť zaplatiť vysielateľ Mac TV. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.

Dôvodom je porušenie zákona v súvislosti s nedodaním záznamov vysielania na vyžiadanie Rady v 21 prípadoch. Problematických bolo aj sedem prípadov odvysielania upútavky bez príslušného označenia ochrany maloletých a osem prípadov odvysielania prehľadu programov bez tohto označenia. Vysielateľ zároveň dostal pokutu v súvislosti s odvysielaním programu Hotel Paradise. Problematický bol aj časový limit vysielania reklamy.

Pokutu 5 000 eur dostal vysielateľ programovej služby TV Markíza za porušenie zákona v súvislosti s odvysielaním reklamných blokov v rámci programu Vy nám taky, šéfe zo dňa 30. 12. 2012, ktorých hladina intenzity zvuku bola vyššia ako hladina intenzity zvuku častí programu vysielaných tesne pred nimi, resp. po nich.

RVR zároveň upozornila na porušenie zákona vysielateľa RTVS v programovej službe Dvojka pre nezabezpečenie objektívnosti a nestrannosti v súvislosti s politicko-publicistickým programom Večer pod lampou, ktorý odvysielal dňa 10.1.2013. Viac zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu v tlačovej správe.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:13